Tonje Johnsen (35) fra Trondheim vant finalen i Bakemesterskapet 2024.

Norges beste hobbybaker drømmer om å bake på fulltid

Vinneren av Bakermesterskapet 2024 lurer på hva hun skal gjøre nå. – Dette er en gyllen mulighet for meg, sier Tonje Johnsen. 

Publisert Sist oppdatert

Det har snart gått et helt år siden Tonje Johnsen (35) fra Trondheim ble utropt til vinneren av Bakemesterskapet. Men det har bare gått en snau uke siden folk flest fikk vite om det. Finalen i bakekonkurransen som har gått på NRK1 i vinter og i vår, ble sendt på langfredag. 

Finaleoppgaven i Bakemesterskapet var å lage en bryllupskake i tre etasjer. Denne oppgaven løste Tonje Johnsen best av de tre finalistene, og dermed vant hun hele konkurransen.

– Hvordan har de siste dagene vært for Norges beste hobbybaker?

– Det har vært noen travle dager. Innboksen min har eksplodert! Men det har vært veldig deilig å slippe hemmeligholdet, forteller Tonje.

Som terapi

Den blide tobarnsmoren jobber til daglig som miljøveileder ved en ungdomsskole. På fritiden driver hun enkeltmannsforetaket Stella Cakes, der hun baker designkaker på bestilling. 

– Jeg har alltid likt å bake, men den store interessen oppsto da jeg bakte en Hello Kitty-fondantkake til min datters ettårsdag. Gjennom bakingen får jeg utløp for kreativiteten min. Dessuten gir det meg ro. Baking er som terapi for meg, forklarer Tonje.

Tonje Johnsen forteller at baking gir henne en indre ro. Her er hun i aksjon under Bakemesterskapet 2024.

Mange muligheter

I flere år har hun drømt om å kunne holde på med baking på fulltid, og nå føler hun at drømmen er blitt mer oppnåelig.

– Marthe oppfordret meg til å bruke seieren i Bakemesterskapet til noe, og det ønsker jeg å gjøre. Dette er en gyllen mulighet for meg, sier Tonje.

– Hva ser du for deg?

– Jeg drømmer om å åpne Trondheims aller fineste konditori, eller kakeri. Hvis jeg velger å satse, kommer jeg til å gå "all in". Samtidig er jeg veldig glad i å jobbe med ungdom, og jeg er nesten helt ferdig med lærerutdannelsen. Jeg mangler bare pedagogikk. Så spørsmålet er om jeg skal fullføre den. Eller...

– Ta konditorutdanning?

– Ja, det har jeg faktisk også tenkt på! Det hadde vært fint å få mer kontroll på teorien som ligger bak. Under innspillingen av Bakemesterskapet prøvde jeg å suge til meg så mye ny kunnskap som mulig, både fra de andre deltakerne og fra dommerne. Marthe og André er for øvrig mine to nye idoler, ler Tonje.

Tonje Johnsen var den første av deltakerne i Bakermesterskapet som fikk det gule mesterforkleet, og hun forteller at det ga henne god motivasjon og mestringsfølelse i starten av konkurransen.

 Baker mer brød

– Hvordan har deltakelsen i Bakemesterskapet endret deg?

– Jeg var veldig kritisk til meg selv gjennom hele programmet. Men siden jeg faktisk vant, har jeg klart å skyve den selvkritiske stemmen litt bort. Jeg har bestemt meg for at jeg aldri mer skal si at jeg ikke kan bake, for det kan jeg jo. Ellers har jeg blitt mer glad i bake brød, mye takket være André og alle de gode tipsene han ga meg, forteller Norges beste hobbybaker, som altså vurderer å gjøre hobbyen til sitt levebrød. 

– Ja, jeg har veldig lyst til å følge drømmen min, og det er nå jeg har sjansen. Jeg tenker at; går det ikke, så går det ikke. Men da har jeg i hvert fall forsøkt.

Tonje Johnsen (i midten) utkonkurrerte Anniken Bævre og Lukasz Mojkowski i finalen av Bakemesterskapet 2024.
Powered by Labrador CMS