Goman Vest sitt nye bakeri i Åsane i Bergen er i drift.

– Norges beste bakeri

I det nye bakeriet er det ikke spart på utstyret. – Dette er det beste og mest moderne bakeriet i Norge, mener bakerisjef Ernst Ulevik.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Norges fineste bakeri, det er jeg helt overbevist om.

Ernst Ulevik er bakerisjef på Gomans avdeling Vests nye bakeri på Åsane i Bergen. Han har vært 30 år i bransjen og er full av begeistring over det nye bakeriet han er sjef for.
– Vi har nå hatt drift her i en ukes tid. Vi startet fredag den 6 . desember om kvelden og startet ny baking i det nye bakeriet søndag. Første levering til Coop var allerede samme søndagen , sier Ernst Ulevik.

Kvalitetsløft

Han forteller at det er installert tunnelovnslinje som baker rundstekte brød, sammenbakte brød og formbrød. Kapasiteten er på mellom 1400 og 1500 brød i timen.
– Nesten alt av utstyr i det nye bakeriet er nytt. Dette er Norges fineste bakeri, det er jeg helt overbevist om, sier Ernst Ulevik.

– Goman har lagt vekt på at helse, miljø og sikkerhet skal være i fokus i det nye bakeriet. Ulevik forteller at her er det tatt hensyn til for eksempel tunge løft. De har fått utstyr og maskiner og ovner fra Foodtech, Dynatec og Unibak. Alt av kjøl og frys går på CO2.

– Vi har en ni-etasjers steinovn som er koblet opp mot store skap der vi har surdeigsbrød som står på modning i 24 timer før avsteking. Denne ovnen har en kapasitet på 900 brød i timen. Grunnen til at vi valgte en slik løsning var at den gode modningen hever kvaliteten dramatisk, forteller Ulevik. Bakeriet er også utstyrt med helautomatisk vaskeanlegg.

Både Foodtech, Dynatec og Unibak har hatt utstyrsleveranser hos Goman Vest.
Både Foodtech, Dynatec og Unibak har hatt utstyrsleveranser hos Goman Vest.

Kanskje flere ansatte

– Det koster mye å satse på et så avansert og flott bakeri som dette. Men Coop vil satse her i vest og vi er opptatt av å kunne levere god kvalitet. Det er ikke billig med nytt utstyr, men det er veldig bra utstyr og det er fremtidsrettet, sier bakerisjefen som har fått mange gode tilbakemeldinger fra kundene. Det går på at dette representerer et kvalitetsløft for Goman i Bergen.
Ulevik sier Goman jobber langtidsrettet og ser fremover. I dag er det rundt 35 fast ansatte på anlegget og neste år blir det kanskje noen flere. Selv om det drives veldig rasjonelt kan det altså være aktuelt å ansette flere folk i det nye bakeriet som er på cirka 3300 kvadratmeter.
Det gamle bakeriet på Lindås er nå lagt ut for salg.

Det er ikke spart på utstyret hos Goman Vest sitt nye bakeri i Åsane.
Det er ikke spart på utstyret hos Goman Vest sitt nye bakeri i Åsane.

 

Powered by Labrador CMS