Philip Therkildsen (21), som til daglig er baker ved Sirkus Renaa i Stavanger, ble torsdag 18. april kåret til vinner av NM Årets Baker 2024.

Norges beste baker!

Philip Therkildsen (21) er vinner av NM Årets Baker 2024 etter en jevn konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er helt utvirkelig. Selv om jeg gikk inn i denne konkurransen med et mål om å vinne, forventet jeg ikke å gjøre det, sier den nybakte norgesmesteren i baking, Philip Therkildsen (21), til Bakeri.net.

Hoveddommer Alexender Pelli, forteller at det var en jevn konkurranse mellom de tre utøverne i NM Årets Baker 2024.

– Alle tre utmerket seg på sin måte, men til slutt var det ingen tvil om hvem som var vinneren. Det var det full enighet om i dommergruppen. Hovedgrunnen til at Philip vant, var at alle produktene hans holdt den samme, jevne og høye kvaliteten. Han lyktes med å levere på det nivået som han siktet mot, sier Pelli.

Gjorde bare småfeil

Og det stemmer godt med vinnerens egen opplevelse.

– Jeg gjorde bare noen småfeil underveis. En blåfarge ble litt grå, og noen av produktene ble enten litt for mye stekt eller litt for lite stekt, men ikke noe kritisk. Jeg var mest redd for at jeg hadde "safet" for mye. Jeg valgte enkle, men gode smaker, forteller Philip.

Philip Therkildsen med produktene som han leverte i NM Åres Baker 2024.

Temaet for NM Årets Baker 2024 var "årstid", og Philip hadde latt seg inspirere av sommerens blomster og friske, fruktige smaker. 

Norges beste baker leverte følgende vinnerprodukter: 

- Kuvertbrød formet som horn av landbrøddeig (100 prosent surdeig)
- Klassiske pain au chocolat
- Klassiske croissanter
- Brioche farget med kakao og en chocolate chip cookie dough i midten
- Brioche med bringebærmarmelade toppet med friske bringebær
- Wienerbrød med en pistasj-frangipane og aprikos- og lavendelmarmelade
- Kuvertbrød på landdbrøddeig
- 50 prosents rugbrød (svedjerug) med 100 prosent surdeig
- Ost- og chilibrød på landbrøddeig med fire år gammel Jarlsberg, hvit cheddar fra England og syltet jalapenos

– Jeg ble aller mest fornøyd med ost- og chilibrødet mitt og wienerbrødet med aprikos- og lavendelmarmelade, forteller Philip.

Philip Therkildsens wienerbrød med aprikos- og lavendelmarmelade.

Et par uker treningsfri

Han jobber til daglig som baker ved Sirkus Renaa i Stavanger, og nå håper han at NM-seieren kan tiltrekke enda flere kunder dit.

– Jeg håper og tror at det vil være en god promotering, sier Philip, som også er utøver på Baker- og Konditorlandslaget.

Til høsten skal han konkurrere med laget i Nordic Bakery Cup.

– Det er klart at denne seieren gir meg en ekstra motivasjon til å ta fatt på treningen til neste konkurranse. Men nå skal jeg først ta helt fri fra trening i en uke eller to, sier han.

NM Årets Baker 2024 endte slik:

1. Philip Therkildsen 

2. Romain Trigueros

3. Ludvig Myhre Andersen

Philip Therkildsen vant NM Årets Baker 2024. Romain Trigueros (t.v.) kom på andreplass og Ludvig Myhre Andersen (t.h.) kom på tredjeplass.

Om utøverne:

Philip Therkildsen (21)  jobber til daglig som baker ved Sirkus Renaa i Stavanger, der han også gikk i lære under Nikolai Meling.  Han har konkurranseerfaring fra Rogalandsmesterskapet, der han vant bakerklassen både i fjor og året før.

Romain Trigueros (27) er bakerisjef hos Søtt + Salt i Bergen. Han har lang fartstid som baker fra sitt hjemland, Frankrike. For to år siden flyttet han til Norge.

Ludvig Myhre Andersen (27) jobber til daglig som bakerileder ved Café Plenum i Asker. Han er utdannet både kokk og baker.

Powered by Labrador CMS