Electrolux er en verdensledende aktør innen salg av husholdningsprodukter. Selskapet selger mer enn 40 millioner produkter i året, til kunder i 150 land. Nå vil Electrolux Norge prøve å selge flere dampovner til bakeglade nordmenn.

– Det er få ting som kan måle seg med duften av nystekte brød eller boller, og en dampovn vil forsterke bakverkets aroma, sier markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark, i en pressemelding.

Nå drar selskapet ut på en Norges-turné for å vise fordelene med damp i baking. Forfatter og bakeentusiast Olav Birkeland, også kjent som Hobbykokken, er en av flere samarbeidspartnere som skal være med på turen. I samarbeid med Electrolux har Birkeland utviklet 14 bakeoppskrifter med damp, og hver uke frem til mai vil det bli publisert en ny oppskrift på selskapets nettside.

– Vi håper oppskriftene vil inspirere flere til å bake med damp, sier Wånemark.

«Electrolux Bakery Truck» er et mobilt dampbakeri som vil dukke opp på en rekke «pop up» bakearrangementer rundt omkring i Norge i år. I tillegg til Hobbykokken Birkeland, vil også bloggeren Fru Timian være med på deler av norgesturnéen.