– Norge er i rute

MÜNCHEN: Victoria Gravdal og Xiao Juan Peng har levert de første produktene til dommerne i iba.UIBC.Cup for konditorer på iba 2023.

De fire lagene som konkurrerer i konditor-VM på iba-messen har vært i gang siden klokken 7 torsdag morgen. Mellom klokken 11 og klokken 12 leverte lagene sine petit fours og søtbakst/cookies til juryen. Neste levering er kaker og praliner fra klokken 13 til klokken 14. Klokken 15 skal alle produktene, inkludert showpiecen være ferdig satt opp på presentasjonsbordet.

Konkurransen fikk en litt trøblete start onsdag kveld på grunn av uenigheter og ulike tolkninger av regelverket. 

Kom til enighet

Hoveddommer Bettina Schliephake-Burchardt forklarer at hvert lag hadde tolket reglene litt ulikt, og ingen av tolkningene var i tråd med juryens egen oppfatning.

– Dermed måtte vi diskutere oss frem til en felles forståelse og enighet, sier hun til Bakeri.net.

– Burde reglene ha vært klarere?

– Jeg har selv deltatt i en konditorkonkurranse der regelheftet var på 80 sider. Likevel ble det uenigheter om reglene også der, svarer Schliephake-Burchardt.

Skulpturen tar form: Xiao Juan Peng lager Norges showpiece i sjokolade.

– Kladdeføre

Bernhard Azinger, som er Bakeri.nets ekspertkommentator for dette mesterskapet, har samme erfaring.

– Det er ikke uvanlig at ulike lag tolker reglene forskjellig. Her blir det spennende å se hvilket lag som har tolket reglene mest i tråd med dommernes egne tolkninger. I konkurransesammenheng må man regne med noen uforutsette hendelser, og nå er spørsmålet hvem som takler dette best, sier han, og gir et annet og mer gjenkjennelig bilde av situasjonen:

– Dette er som et skirenn. Vi håpte selvfølgelig på tre minusgrader, sol og blå swix-føre. I stedet fikk vi fire plussgrader, tåke og kladdeføre. Så får vi se hvem som takler dette føret best.

– Og hvordan ser Victoria og Xiao ut til å takle det?

– Jeg snakket med begge jentene i dag tidlig, og da var de ved godt mot. Det ser ut som de er i rute med arbeidet, og at de følger planen sin. De jobber veldig rent, og det er viktig, spesielt her i Tyskland. Så dette blir spennende, slår Bakeri.nets ekspertkommentator fast.

Konsentrert: Victoria Gravdal i aksjon på dag to av konditor-VM i München.

 

Powered by Labrador CMS