Norges bakergutter, Nikolai Meling og Ivar Bakke, tok en sterk tredjeplass i iba UIBC-cup for bakere.
Norges bakergutter, Nikolai Meling og Ivar Bakke, tok en sterk tredjeplass i iba UIBC-cup for bakere.

Norge 3. best i verden

MÜNCHEN: Det er nesten ikke til å tro. Norge tok bronseplassen i VM for bakere, kun slått av Tyskland (sølv) og Kina (gull).

Publisert Sist oppdatert

Stemningen i den norske leiren steg betraktelig etter at Ivar Bakke og Nikolai Meling leverte imponerende bra på deres konkurransedag i går, mandag. Fra å kun ha mål om å delta og helst ikke havne aller sist, begynte flere å snakke om at over midten på resultatlisten ville være en enorm prestasjon. Men så skulle det overgå alt av de villeste fantasier.

Vant kategoripris for beste party products

Kategoriprisene ble delt ut først. Tyskland vant kategorien for brød. Deretter skulle kategorien for party products (småbrød) deles ut. Jubelen stod i taket da Norge ble utropt som vinner. Det føltes som gull allerede da. Kina fikk, ikke overraskende, prisen for beste showpiece.

Norway!!!

Og så skulle det ta helt av. Da konferansieren ropte opp Norge som vinner av bronseplassen, var det nesten for godt til å være sant. Det formelig kokte på tribunen som var dominert av nordmenn. Kunne det virkelig gå an? I seiersrusen som fulgte etterpå, var det ikke så nøye at Tyskland tok sølv og Kina tok gullet. For aldri har en bronse smak som det aller edleste gull. Og det så til de grader.

I kaoset og seiersrusen som fulgte omfavnet de norske hverandre. Sjokkerte, tårevåte og med en glede som man kun ser når Norge vinner OL-gull på ski. Norge leverte toppidrett!

Det kokte på tribunen da Norge ut utropt som bronsevinner i VM for bakere.
Det kokte på tribunen da Norge ut utropt som bronsevinner i VM for bakere.

Det kokte så mye rundt de norske at det er både Kina og Tyskland kom litt i bakgrunnen. For aldri har en norsk prestasjon på bakefronten smakt så vidunderlig godt. Og vær klar over en ting. Vi har blitt blant de tre beste i verden med betydelig mindre trening enn de andre på pallen. Kina har trent i flere måneder på heltid frem til konkurransen. Sett i det lyset er den den norske prestasjonen helt utenfor dimensjoner.

Det er bare å ta av seg hatten for utøvere og trenere!
Gratulerer!

Powered by Labrador CMS