Det er nå klart at Sverige og Danmark har sagt ja til å delta i Nordic Bakery and Pastry Cup 2019, hvor Norge er arrangør. Island har sagt ja til å stille i Bakery Cup, men stiller ikke med konditorlag. Finland har sagt nei.

Arrangementet legges til Oslo i forbindelse med matfestivalen Matstreif. Det forventes 150 000 matinteresserte besøkende 6. og 7. september i år.

Ny finansieringsmodell

– Vi er nå i full gang med planleggingen av arrangementet og vi har som mål at alt skal være på plass innen utgangen av mai. I år skal vi igangsette den nye finansieringsplanen for Nordic, det vil si at alle deltagende land betaler en avgift for å være med. Hovedinntekten skal komme fra en større sponsor, som vi ønsker at skal være med på sponsorsiden i flere år fremover. Restfinansieringen skal dekkes inn med mindre sponsorer fra arrangementlandet, som i år da blir oss, sier Gunnar Bakke, direktør i BKLF.

Arrangementskomiteen jobber per nå med å finne sponsorer, og flere har vist sin interesse for å være med på det nordiske baker- og konditorprosjektet.

– Hovedsponsoravtalen er ennå ikke landet, men jeg kan si at vi jobber opp mot flere interessenter. Vi er i rute med planlegging. Dette tror vi at skal bli en flott konkurranse og plasseringen på Rådhusplassen er også veldig fin, sier Bakke.

Norges konditorer, Monica Smehagen Enebakk og Vibeke Løseth, havnet på pallen sist Nordic ble arrangert i Olso.

Norges konditorer, Monica Smehagen Enebakk og Vibeke Løseth, havnet på pallen sist Nordic ble arrangert i Olso.

Foto: Jon-Are berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Knutepunktplassering

I 2016, forrige gang Norge arrangerte Nordic, ble konkurransen avholdt på Kontraskjæret, mens i år skal konkurranseteltene stå nede på Rådhusplassen, vis a vis gamle Vestbanehallen. Midt i knutepunktet for folkemassene.

– Beliggenheten vi i år har fått tildelt er meget bra. Vi blir liggende strategisk godt til for et stort publikum og vi håper det blir fullt trykk inne i teltet med masse mennesker. Alt ligger til rette for en flott konkurranse, så får vi se om også Island velger å delta etter hvert, sier Bakke.

Bakergutta, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Ivar Bakke, fikk 3. plass totalt under Nordic i Oslo 2016.

Bakergutta, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Ivar Bakke, fikk 3. plass totalt under Nordic i Oslo 2016.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, vest Vind Media

God mulighet til å vise frem bransjen

– Dette blir også en gylden mulighet til å få oppmerksomhet rundt norsk baker- og konditorbransje, det kan potensielt bli masse mennesker og mye liv som ramme rundt konkurransene. Mange som besøker Matstreif er over snittet matinteresserte og vi tror vi vil treffe publikum godt med å avholde en baker- og konditorkonkurranse i forbindelse med Matstreif, avslutter Bakke.