Det kokte da Norge ble ropt opp som gullvinnere i Nordic Bakery Cup 2017. Det var følelser og tårer hos både utøvere, støtteapparatet og flere norske publikummere.

– Dette er helt spøtt, jublet en glad Trude Beate Brendehaug etter at gullet var et faktum.

De norske deltakerne og trenerne nektet å gå ned fra scena og fotograferte hverandre med den store pokalen i tur og orden. Dette smakte så inderlig godt etter at Norge i en årrekke har vært Nordens grossist i sølvmedaljer.

Gullet

Det norske laget bestående av Ivar Bakke, Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug vant kategoriene beste brød og søtbakst og ble sammenlagtvinnerne i Nordic Bakery Cup 2017.

Sammenlagt ble resultatlisten slik i Nordic Bakery Cup 2017:

1. Norge
2. Danmark
3. Sverige
Foruten en flott pokal, gikk også laget en invitasjon til å delta i IBA-cup i 2018.

Bronsen

I Nordic Pastry Cup endte det norske laget bestående av Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos på en flott bronseplass, men de vant kategoriene av beste iskake, dessert og kake. Det er en veldig sterk prestasjon.

Sammen ble resultatlisten slik i Nordic Pastry Cup 2017:
1: Sverige
2: Danmark
3: Norge

Coach Vibeke Løseth, utøver Vilde Nistad Strandos og Tonje Holtungen fikk 3. plass i Nordic Pastry Cup 2017

Coach Vibeke Løseth, utøver Vilde Nistad Strandos og Tonje Holtungen fikk 3. plass i Nordic Pastry Cup 2017

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Drømmen

Like etter premieutdelingen er det et svært glad gjeng som står foran oss. Endelig satt gullet!

– Vi har tenkt på dette i flere år. Det er drømmen om gullet i Nordic som har drevet oss. Det er det som har trigget oss, sier er rørt og glad Ivar Bakke.
– Vi hadde en veldig fin flyt og god følelse når vi jobbet i dag. Alt gikk så bra og da ble det bra. Hadde en veldig god dag alle sammen, sier Fredrik Lønne.
– Jeg tenker bare: Endelig får vi lønn for strevet. Jeg vet hvor lenge dette gullet har vært etterlengtet. Det er utrolig stort å være den som står på toppen og får være med på å ta gullet. Det er helt sprøtt!, sier en glad Trude Beate Brendehaug.

Betyr enromt

– Hva betyr dette for bransjen, president Axel Brun?
– Dette betyr veldig mye for å løfte bransjen og for anerkjennelsen til bransjen. Det betyr masse. Det betyr motivering for unge mennesker som kan se at det nytter, at det går an. Det løfter ungdommen. Det er fantastisk. Dette skal vi være stolte over, sier Brun.

Også daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke, strålte fra øre til øre etter prisutdelingen.
– Hva betyr dette for BKLF og bransjen?
– Dette betyr alt egentlig. Dette viser at vi er der vi skal være. Dette viser at vi har en bredde og at vi har lyktes med å overføre kompetanse til nye folk. Det er det samme lederteamet, men det er nye deltakere som er med i konkurranse for første gang og tar gullet. Det er så stort! Det inspirerer helt enormt. Det gir nye muligheter for laget og å stake ut kursen videre og komme oss til VM, sier Bakke.