Det ble åpnet for å sende inn nominasjoner fra nyttår, og så langt har en rekke bakerier blitt nominert. Noen bakerier har også blitt nominert av flere. Fristen for å nominere din favoritt til Årets Bakeri 2020 er 22. februar.

God interesse

Nominasjonene skal sendes på e-post til BKLF-direktør Gunnar Bakke, som er glad for at mange nominasjoner er kommet inn allerede.

– Det er veldig gledelig at mange bakerier og konditorier allerede er nominert, men det er fortsatt plass til flere, sier Bakke.

Kundeopplevelse

Tema for årets konkurranse er kundeopplevelse. Juryleder Vigdis Myhre Næsseth synes det er et spennende tema, og hun gleder seg til å gå de nominerte nærmere etter i sømmene når nominasjonen er over.

– I denne kåringen skal vi ha frem tre finalister. Disse tre finalistene vil få besøk av et lite team bestående av en spesialist på kundeinnsikt/kundeopplevelse, samt en fotograf. Her skal kundestemmen frem! Teamet vil observere og snakke med kunder en hel dag i det enkelte bakeriet. Slik kan vi klare å kåre en vinner på dette temaet – ved at vi faktisk har snakket med aktuelle kunder og dokumentert det. Dette blir veldig spennende, og vil gi hele kåringen et stort løft, sier jurylederen, og forklarer hvorfor akkurat kundeopplevelse er valgt som årets tema.

– Kundeopplevelse er et område som det kanskje ikke er så mye fokus på. Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kundene har når de besøker de aktuelle bakeriene. Det handler om følelsen av å være i bakeriet, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og, ikke minst, om hvem de treffer og hvordan dette møtet oppleves. Dagens forbrukere er opptatt av historie og forankring, og dette er også en viktig del av en kundeopplevelse, sier Næsseth.

Slik nominerer du

For å nominere aktuelle bakerier, må det sendes en e-post til Gunnar Bakke (gb@nhomd.no) i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) med en enkel begrunnelse for hvorfor akkurat dette bakeriet kan være en god kandidat til kåringen. Her er det viktig å legge vekt på kundeopplevelsen.

Det kan nomineres til og med 22. februar 2020. Innen 15. mars har juryen plukket ut tre finalister, og bransjen vil da få mulighet til å stemme på sine favoritter, før hele konkurransen avgjøres på BKLFs landsmøte 26. september.

Bidro til nasjonalt gjennombrudd

Kåringen av Årets Bakeri har fått økende oppmerksomhet i mediene. I fjor fikk kåringen redaksjonell omtale verdt rundt 2 millioner kroner. Og for Elda Bakeri, som vant i 2019, har prisen vært av stor betydning.

– Vårt glutenfrie bakeri har hatt en fantastisk utvikling siden vi vant Årets Bakeri. Vi har inngått den ene avtalen etter den andre, og nylig ble vi landsdekkende i dagligvaremarkedet. En av hovedårsakene til gjennombruddet er utvilsomt at vi ble kåret til Årets Bakeri 2019. Det satte oss på kartet, og har gitt oss vesentlig større gjennomslagskraft inn i nye markeder. Den medieomtalen som ligger i både nominasjon og i seieren, er betydelig, og har vært til fantastisk hjelp, sier Mattias Skoglund, salgs- og markedsansvarlig i Elda Bakeri.