I 2018 solgte Baker Hansen bakevarer for nesten 185 millioner kroner. Det er cirka 11 millioner mer enn året før, og mer enn noen gang tidligere.

Resultatet før skatt endte på 25,7 millioner kroner mot 26,8 millioner i 2017.

– Vi er fornøyd med nok et godt år, og det ser også veldig bra ut så langt i 2019, sier daglig leder Knut Hals til Finansavisen.

Sammen med broren Morten Hals er han femte generasjons driver av familiebedriften som ble startet i 1861. For 2018 tok familien ut et utbytte på 8,4 millioner kroner.

Godt teamarbeid

– Mye av suksessen ligger i at vi arbeider som et godt team med de ansatte i produksjonen og i butikkene. Baker Hansen er en familiebedrift, og stafettpinnen skal gå videre i mange generasjoner fremover. En viktig forutsetning for det er å levere gode resultater, sier Knut Hals.

Og det har bedriften gjort i en årrekke. Faktisk må man helt tilbake til 1999 for å finne et resultat med negativt fortegn.

Glutenfritt øker også

Også Baker Hansen Glutenfrie AS fortsetter å levere positive resultater. Det glutenfrie bakeriet ble startet for fem år siden, og har siden økt jevnt og trutt. I fjor omsatte Baker Hansen Glutenfrie AS for 13,4 millioner kroner, mot 12,3 millioner kroner året før. Resultatet før skatt endte på 4,71 millioner kroner mot 4,16 millioner kroner året før.

Knut Hals opplyser til Finansavisen at salget av glutenfrie varer nå utgjør mellom åtte og ti prosent av det totale salget til bakerikjeden, og at de fremover vil satse enda mer på glutenfritt.