Gunnar Bakke, BKLF og Camilla Røsjø, divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima, skrev onsdag under på den overordnede samarbeidsavtalen.

Nofima og BKLF skal samarbeide tettere

BKLF og Nofima har inngått et strategisk samarbeid. Hovedformålet er å øke kompetansen i baker- og konditorbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Vi i bransjen vil ha mer kompetanse på de områdene som Nofima er dyktige på.

Med den overordnede samarbeidsavtalen har begge parter forpliktet seg til å møte hverandre og snakke sammen jevnlig.

– I Nofima har vi både infrastruktur og kompetanse til å holde praktiske og teoretiske kurs. Vi har en fagmann med stor kompetanse som befinner seg i et forskningsmiljø og et meget godt bakeri. Dette legger til rette for opplæring av fagfolk på et høyt nivå, sier Camilla Røsjø, divisjonsdirektør for divisjon Mat i Nofima til Bakeri.net.

Ikke noe nytt samarbeid

Matforskningsinstituttet og bransjeforeningen har allerede et godt samarbeid gående på noen aktiviteter, som Cerealfagdagen og Diplombakerutdanningen.

– Samarbeidet er en vinn-vinn situasjon, sier Gunnar Bakke i BKLF. Vi i bransjen vil ha mer kompetanse på de områdene som Nofima er dyktige på.

– For oss som er et næringsrettet institutt, er det viktig å komme tett på bransjen og det gjør vi ved å samarbeide tettere med BKLF, som jo har et stort og tett nettverk, sier Røsjø.

Mathygiene

Blant BKLFs medlemsbedrifter er det mange som har utsalg og et av områdene man ser for seg et samarbeid på, er hygiene.

– Vi tror at våre medlemsbedrifter kan nyte godt av Nofimas kompetanse på mathygiene. For eksempel ønsker vi i BKLF nasjonale retningslinjer for god hygiene i bakeriutsalg og vi ønsker å samarbeide med både Nofima og Mattilsynet om utarbeidelsen av dette, sier Bakke.

Flere prosjekter fremover

Fremover skal altså partene se nærmere på flere prosjekter de kan jobbe sammen med, og hvordan disse kan finansieres. For eksempel i forbindelse med ny tilbudsstruktur i videregående skole.

– Vi vil gjerne ha med oss Nofima i kvalitetssikringen av nye læremidler på baker- og konditorutdannelsen, hvis det blir en endring i utdannelsen. Vi tror at sammen står vi sterke når vi søker om finansiering av slike prosjekter. Vi har også planer om andre prosjekter hvor vi kan samarbeide om søknader til både Innovasjon Norge og Forskningsrådet, men det er litt tidlig å gå i detaljer, forteller Bakke.

– Med denne avtalen strukturerer vi samarbeidet oss imellom og legger til rette for en god dialog med bransjen. Vi vil lettere kunne se hvilke utfordringer bransjen har og om vi er på rett vei med vår forskning, sier Røsjø.

Avtalen som nå er opprettet har en varighet på fem år.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS