Tredje generasjon konditor er på vei inn i bransjen hos Næss hjemmebakeri på Gjøvik. Andrea Næss har fått beskjed av sin mor, Gunhild Næss, at hun er velkommen i yrket, men at læretiden skal tas et annet sted, skriver Oppland Arbeiderblad.

–  Jeg ble jo litt sjokkert da hun sa det først, men jeg skjønner det. Dessuten har jeg lyst til å reise ut og oppleve noe annet også, sier Andrea Næss til Oppland Arbeiderblad.

Startet opp for 50 år siden

Moren Gunhild Næss driver Næss hjemmebakeri sammen med sin søster Anne og de er begge utdannet konditorer. Deres mor, Olaug Næss, startet bakeriet i 1966, 50-års jubileet er akkurat over.

Vil oppleve verden først

Andrea, neste generasjon, går på Restaurant- og matfag på Raufoss videregående for øyeblikket og er klar for å oppleve verden før yrkeslivet i hjemmebakeriet starter.

– Jeg har hørt at de tar inn lærlinger på Hurtigruta, det ville vært gøy. Jeg vil til Svalbard, kanskje et år. Og jeg vil til England. Kanskje studere – kanskje jobbe. Jeg vil reise rundt i verden. Jeg vil lære mer om faget – og jeg vil oppleve, sier Andrea Næss til Oppland Arbeiderblad.