Nasjonalt gjennombrudd for Elda Bakeri

De glutenfrie produktene til Elda Bakeri blir nå å finne i dagligvarehandelen i hele landet. Det betyr et stort gjennombrudd for nisjebedriften.

Publisert Sist oppdatert

For oss er avtalen med Spesialgrossisten et stort gjennombrudd som gir en forventet volumvekst.

Det er gjennom en avtale med medlemmene i Spesialgrossisten AS at Elda Bakeri nå får en landsdekkende distribusjon i dagligvaren.

– Vi har jobbet med Spesialgrossisten i Hordaland, Rogaland og Agder over en lang periode. Nå går vi inn i en ny fase med de aller fleste av de øvrige aktørene i grossistkjeden. Gjennom dette samarbeidet blir våre produkter nå å finne i hele landet. Det er foreløpig ett lite unntak ved at butikker i Hålogaland ikke er en del av dette, men det håper vi kommer på litt sikt, sier Mattias Skoglund, salgs- og markedsansvarlig i Elda Bakeri til Bakeri.net.

De glutenfrie ostebagettene fra Elda Bakeri er en av bestselgerne. Nå blir de å finne i dagligvaredisker i hele landet.
De glutenfrie ostebagettene fra Elda Bakeri er en av bestselgerne. Nå blir de å finne i dagligvaredisker i hele landet.

Omprofilering og tilpasning

Gjestalveien Conditori, som bedriften formelt heter, har de siste årene markedsført seg og sine produkter gjennom navnet Elda Bakeri. Det har imidlertid vært ett unntak, og det har vært i dagligvaren. Der har produktene vært merket Gjestalveien Conditori. Fra nå av blir imidlertid alle produkter merket Elda Bakeri, også i dagligvaren.

Bakeriet har derfor jobbet mye med omprofilering, emballasje og merking de siste månedene. De har også tilpasset enkelte produkter til dagligvaremarkedet.

– Våre grove produkter får nå mer enn dobbelt så høyt fiberinnhold. Vi har også gått fra 3-pk. til 2-pk. på enkelte av våre produkter som en tilpasning til dagligvaremarkedet, sier Skoglund.

Omfattende sortiment

Elda Bakeri har fått inn et omfattende hovedsortiment hos Spesialgrossisten som grossister og dagligvarebutikker kan velge blant.

Dette er produktene:

 • Grovbrød, oppskåret
 • Kornbrød, oppskåret
 • Lyst brød, oppskåret
 • Ostebagetter, 2 pk.
 • Lyse frokostbrød, 2 pk.
 • Grove frokostbrød, 2 pk.
 • Lyse bagetter, 2 pk.
 • Grove bagetter, 2 pk.
 • Grove rundstykker, 4 pk.
 • Pizzabunn, 300 gram
 • Sitronmuffins, 4 pk.
 • Hamburgerbrød, 4 pk.
 • Pølsebrød 4 pk.
 • Glutenfri allbruks melblanding

Lanserer egen melblanding

Som en del av tilstedeværelsen i dagligvarehandelen lanserer Elda Bakeri også sin egen melblanding. Første produkt ut er «Glutenfri allbruks melblanding».

– Melblandingen er laget etter våre ønsker og spesifikasjoner. Vi har testbakt oss frem til melmiksen som kan brukes til all bakst som en base. Man kan også bruke den til matlaging som sauser, pannekaker og annet, sier Skoglund, som røper at de har en hel serie med melblandinger under utvikling for dagligvaremarkedet.

– Dette er et helt nytt marked for oss, og det er et spennende prosjekt vi har jobbet med lenge. Vi vet at mange også ønsker å bake selv, og med våre melblandinger ønsker vi være en komplett leverandør innenfor glutenfrie allergivennlige produkter. Vi har fått veldig god tilbakemelding fra grossistene, så får det vise seg om det norske folk ønsker seg dette.

Gjennomslagskraft med Årets Bakeri

– For oss er avtalen med Spesialgrossisten et stort gjennombrudd som gir en forventet volumvekst. Og en av hovedårsakene til gjennombruddet er utvilsomt at vi ble kåret til Årets Bakeri 2019. Det satte oss på kartet, og har gitt oss vesentlig større gjennomslagskraft inn i nye markeder. På våre nye etiketter står det også «Årets Bakeri 2019», sier Skoglund.

Powered by Labrador CMS