Etterspørselen etter hjemmebakeriets signaturkaker laget fra kransekakedeig er stigende. I kakemånedene mai og juni er det svært travelt på Grini Gård!

– Det er bare å stå på. På de mest hektiske dagene står det kø utenfor her, forteller Kate Günther Ellefsen (42) til Bakeri.net.

Tobarnsmoren Kate (42) styrer familiebedriften til nye høyder med stø kurs.

– Vi laget rundt 12 tonn kransekakedeig i fjor, og kommer til å lage 15 tonn i år, opplyser hun.

Tro mot konseptet

I de mest hektiske periodene, forsommeren og julehøytiden, blir staben på tre fastansatte utvidet med ekstrahjelper.

– Suksessoppskriften er å beholde et godt produkt, selv om produksjonen øker. Det er viktig å ikke la seg friste og gå inn i de store kjedene, der volum er avgjørende slik at fremgangsmåten kan bli endret og andre tilsetningsstoffer tillatt. Vi vil lage kakene på den gamle, autentiske måten.

Kransekakedeigen lages fra bunnen av hos Grini Hjemmebakeri. Av deigen lages både kransekaker og nøtteroser dyppet i sjokolade.

Verdsetter den ekte smaken

Stadig flere finner veien til Grini Gård. Tilbakemeldingene er at folk setter pris på måten  kransekake n lages. Gode råvarer, blant annet egg fra frittgående høner, beriker smaken. Kakene inneholder ikke kunstige konserveringsmidler.

– Kundene våre ønsker å kjøpe en tradisjonell kransekake, slik de selv ville ha laget den hjemme.

Søker kransekakepresse

Kate og hjemmebakeriet er nå på jakt etter en gammeldags kransekakepresse, som kan håndtere over 20 kilo deig om gangen.

Har du en? Ta kontakt!

Bakkefast med kransekaker

Alt skjer på Grini gård, som har vært i familiens eie i fem gernerasjoner. Ellefsen tok opp igjen morens gamle kransekake kunster og fikk kokkefagbrevet i 1994. Den gang var hun ikke sikker på om hun ville holde seg bakkefast, derfor utdannet hun seg også til helikopterpilot.

Kransekakebedriften ble etablert i 2005, men det var først etter at hun fikk barn i 2012 at Ellefsen seg for å satse helt på familievirksomheten. Det ser ut til å gå veldig bra, omsetningen har nemlig økt fra 2,4 millioner kroner i 2012 til 4 millioner kroner i fjor.

Ellefsen selger også kakene på tilstelninger, som for eksempel Bondens Marked.