Bakehuset Brumunddal er godt i gang med produksjonen av brød, etter at de ble rammet av brann i 2018.
Bakehuset Brumunddal er godt i gang med produksjonen av brød, etter at de ble rammet av brann i 2018.

Nærmer seg oppstart etter brannen

Det er hektisk aktivitet hos Bakehuset Brumunddal. Nå er det leveringstiden på maskiner som bestemmer oppstarten.

Publisert

Når vi først er havnet i denne situasjonen, benytter vi anledningen til å gjøre noen forbedringer.

Bakehuset Brumunddal ble rammet av en storbrann 23. september i fjor. Nå er en del av bygningsmassen revet og bygget opp på nytt. Elektrikere og andre fagfolk er nå i full gang med å tilrettelegge for igangkjøring av bakeriet.

Brød i august

– Vi er oppe i mange prosesser. Det meste av utstyret er bestilt. Nå er det leveringstider på utstyr som bestemmer når vi kommer i gang igjen. Den grove planen er at vi skal være i gang med brødproduksjonen i august en gang. Deretter blir det oppstart av pølsebrød- og hamburgerbrødproduksjon i løpet av november, sier administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen.

Hever produktkvaliteten

– Når vi først er havnet i denne situasjonen, benytter vi anledningen til å gjøre noen forbedringer. Det har krevd litt mer areal, så vi har fått et lite påbygg. Samtidig har det vært en viktig premiss at disse endringene ikke skulle gå på bekostning av tiden og oppstarten. Endringene gir oss økt kapasitet og mulighet til å kjøre en litt annen prosess i produksjon, noe som i sum hever produktkvaliteten. Det gjelder blant annet plassering av dekorutstyr og oppslag. Den nye løsningen gir roligere flyt på linja samtidig som kapasiteten økes.

Brukt og nytt

Øystein Halvorsen forteller at det nye bakeriet blir startet opp med en kombinasjon av brukte og nye maskiner.
– Grovt sett har vi investert i nytt utstyr knyttet til pølsebrød- og hamburgerbrødlinja. Det var den som ble hardest rammet av brannen. Det meste av maskiner og utstyr knyttet til brødproduksjonen er ikke nytt. I tiden fremover vil vi gjennomgå disse maskinene og foreta nødvendig vedlikehold, sier Halvorsen.

Ni ansatte var på jobb da brannen oppstod. Alle kom seg uskadd ut av lokalene.
Ni ansatte var på jobb da brannen oppstod. Alle kom seg uskadd ut av lokalene.
Powered by Labrador CMS