Fristen for å melde seg på årets BKLF-landsmøte er fredag 11. august.

— De som ønsker å være sikret rom på landsmøte-hotellet Scandic Vulkan må i hvert fall melde seg på innen fristen, understreker daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke.

I år arrangeres landsmøtet/fagkonferansen 16. september, i sammenheng med bransjedagene i Oslo. Torsdag 14. september arrangerer Norgesmøllene Møllenes Inspirasjonsdag på Stratos, og fredag 15. september inviterer Idun til fagdag på Hvam. Dermed er det duket for tre bransjedager på rad fulle av både faglig og sosialt program i Oslo-området fra 14. til 16. september.

Her er det foreløpige programmet for BKLFs landsmøte og fagkonferanse på Scandic Vulkan 16. september:

12.40 – 13.00 Velkommen v/ Gunnar Bakke daglig leder BKLF

13.00 – 13.20 Fylkeskommunens rolle i rekruttering til bransjen v/  Trond Pettersen, rådgiver, Akershus Fylkeskommune

13.20 – 13.40 Opplæringskontorets rolle i rekruttering til bransjen?                            

13.40 – 14.10 Hvilken ferdigheter og fagkunnskap bør nyutdannede baker- og konditorer i Norge ha ? Bernard Azinger, Konditor, medlem i svennenemdene.

14.10 – 14.20 Pause

14.20 – 15.00 Paneldebatt om rekruttering og faglig nivå svenneprøver. v/ Udir/Faglig Råd, Trond Pettersen, rådgiver Akershus fylkeskommune, Magnus Håstein, Lærlingekompaniet, Mette Klever, faglærer Sørumsand Videregående skole, Ole John Berntsen, visepresident i BKLF.

15.00 – 15.30 Hvordan øke forbruket av grove kornprodukter med 20% til 2021? v/Vibeke A. Bugge, Prosjektkoordinator NHO Mat og Drikke.

15.30 – 15.40 Pause

15.40 – 16.10 Hvilke bakefaglige utfordringer står bakeren ovenfor i forhold til bruk av norsk korn og mel? v/ André Løvaas, Baker Nofima AS

16.10 – 16.30 Hvordan få mer norsk matkorn og hvordan merke dette tydelig for forbruker? v/ Tom Roterud KSL-sjef,  Matmerk

16.30 – 16.50 Bedriftspresentasjon Handwerk v/ Pontus Blomber, gründer og daglig leder.

16.50 – 17.00 Oppsummering v/ Axel Brun, president BKLF

Landsmøte-hotellet Scandic Vulkan ligger rett ved Mathallen i Oslo.

Landsmøte-hotellet Scandic Vulkan ligger rett ved Mathallen i Oslo.

Foto: Scandic Vulkan

Festmiddag på kvelden

— På kvelden blir det som vanlig landsmøtemiddag med utdeling av utmerkelser og det hele, lover Bakke.

Han håper på god oppslutning rundt hele arrangementet.

— Det skjer mye spennende i Oslo disse dagene. Dette er en veldig god anledning til å få faglig påfyll og inspirasjon samt treffe andre bransjefolk. Jeg oppfordrer alle som ønsker å være med til å melde seg på så raskt som mulig, sier han.

Oslo Maraton samtidig

Den samme helgen arrangeres også Oslo Maraton, og det er derfor det er viktig å sikre seg hotellrom raskt.

— Det er litt hotellpress i Oslo denne helgen. Derfor har vi ikke mulighet til å holde av flere hotellrom etter at påmeldingsfristen har gått ut. Men de som melder seg på innen fristen, skal være sikret plass på Scandic Vulkan, dersom de ønsker å bo der. Dette er et flott hotell som ligger like ved Mathallen i Oslo, og her har vi fått en avtale om rom til en gunstig pris, sier Bakke.

Påmelding kan gjøres her.