– Din Baker Holding AS har solgt selskapene Bakeriet Cafédrift AS og Karamaco AS til oss, bekrefter daglig leder i Nærbakst AS, Kristian Raaum, overfor bakeri.net.

Bakeriet Cafédrift AS består av 16 bakeriutsalg på østlandet og to på vestlandet. Selskapet har til sammen 80 ansatte og omsatte for 73,5 millioner kroner i 2014.

– Bakeriet Cafédrift har hatt en god utvikling de siste årene, og den utviklingen ønsker vi å være med på, sier Raaum.

Karamaco AS er et tidligere produksjonsselskap.

– Nå er produksjonen opphørt, men selskapet har en eiendom av en viss verdi, forteller Raaum.

 

Passer dagens portefølje

Nærbakst er for tiden inne i en omstillingsprosess fordi selskapet mistet en årlig leveranse på mellom 150 og 200 millioner kroner da Coop kjøpte opp Ica i fjor høst.

– Oppkjøpet av Bakeriet Cafédrift og Karamaco er en del av omstillingsarbeidet, for vi hadde nok ikke kjøpt disse selskapene dersom vi fortsatt leverte til Ica. Det hadde vi ikke hatt tid til, og det hadde blitt for mye venstrehåndsarbeid. Men slik som situasjonen er nå, passer Bakeriet Cafédrift godt inn i porteføljen vår, sier Raaum.

 

Ingen store endringer

Nærbakst har fra før 15 utsalgssteder fordelt på bakeriene sine. Med oppkjøpet av Bakeriet Cafédrift får bakerikjeden 18 utsalgssteder til. Nærbakst er allerede leverandør til Bakeriet Cafédrift.

– Vi har også eid noen av Bakeriets filialer tidligere, opplyser Raaum.

– Hvilke planer har dere for driften av Bakeriet Cafédrift fremover?

– Vi kommer ikke til å gjøre noen store endringer når det gjelder driften. De lokale lederne i Bakeriet Cafédrift gjør en veldig god jobb, og det skal de få fortsette med. Det nye er at vi eier dem.

 

Flere interessenter

Raaum vil ikke opplyse hvor mye Nærbakst har betalt for de to nye selskapene.

– Det er partene enige om å holde hemmelig, sier han.

– Hvor lenge har dere jobbet med denne avtalen?

– Det har vært en prosess gjennom høsten. Det skal ha vært flere interessenter inne i bildet, uten at jeg vet hvem. Din Baker Holding valgte å selge til oss fordi budet vårt var høyest. Vi kunne kanskje regne på investeringen på en litt annen måte enn andre fordi vi er leverandør, sier Raaum.

Bildet over: Bakeriet Cafédrift består av 18 utsalgssteder i Sør-Norge. Foto: Vest Vind Media AS