Juryen: Sammen med det norske folk skal Bakemesterskapet-aktuelle Marthe Kilen (f.v.), Ulrikke Brandstorp og André Løvaas kåre Norges favorittkake.

Nå skal Norges  favorittkake kåres

Med hjelp fra både Bakemesterskapet og det norske folk skal NRK finne ut hvilken kake som er mest populær i Norge i dag.

Publisert

I 2002 ble Kvæfjordkake, som også er kjent som Verdens Beste, kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Over 20 år senere vil NRK gjennomføre en ny kåring: Hvilken kake er hele Norges favorittkake i dag?

For tiden går den nye serien Bakemesterskapet sin seiersgang på NRK1, og derfor er kakebaking i vinden som aldri før. Programlederen og dommerne i Bakemesterskapet er utnevnt som jury for den nye kåringen av Norges favorittkake. 

– På høy tid 

– Jeg tror kanskje en langpanne-kake går til topps, sier programleder Ulrikke Brandstorp til NRK.no.

Dommer André Løvaas tror også at det er en enkel kake som vil vinne.

– Hvis kaken er for komplisert, blir den ikke en hit, sier han.

Meddommer Marthe Kilen tror at smaksbildet kan ha endret seg mye på over 20 år.

– Jeg merker at moussekaker og speilglasur tar av, men mistenker likevel at folk vil gå for enkle formkaker. Men det gjenstår å se. Dette er virkelig artig! Og på høy tid – at vi kårer en ny favoritt, sier hun.

Avstemning

I kommentarfeltet under artikkelen kan alle som vil nominere sin favorittkake. Her er det mange som har skrevet Kvæfjordkake/Verdens Beste, Suksessterte, Gulrotkake, Pavlova, Tropisk Aroma eller Bløtkake, så disse blir trolig blant finalistene. 

Det er juryen som skal velge ut finalistene, men deretter kan alle som vil stemme på sin favoritt. Avstemningen åpner 8. mars, og vinneren, Norges favorittkake, kåres 15. mars. 

Marthe Kilen og André Løvaas er dommere i Bakemesterskapet, der Norges beste hobbybaker skal kåres. De skal også være med på å kåre Norges favorittkake.
Powered by Labrador CMS