fbpx

Nå kan du nominere din favoritt

Harmoni Håndverksbakeri ble kåret til Årets Bakeri 2020. Nå er det klart for å nominere kandidater til årets konkurranse.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

NyheterÅrets Bakeri 2021 skal kåres i høst. Men allerede nå kan du nominere din favoritt.

Se artikler av Jon-Are Berg-Jacobsen

Av Jon-Are Berg-Jacobsen

Publisert:

Årets Bakeri kåres for 4. gang . I 2021 settes det en hovedfokus på bedriftens sammensatte fagkompetanse.

Årets Bakeri kåres for 4. år på rad. Bransjeforeningen BKLF inviterer også i år bedriftskollegaer i bransjen til å nominere og stemme frem gode og eksemplariske bedrifter til bransjens gjeveste pris. Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019) og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020).

Fokus på fagkompetanse

I år vil juryen legge særlig vekt på bedriftens sammensatte fagkompetanse. I tillegg til dette vil juryen vurdere kandidatene ut fra følgende kriterier:

  • Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
  • Bedriftens innovasjon/nyskapningsevne
  • Bedriftens fokus på samfunnsansvar
  • Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
  • Bedriftens endring og omstillingsevne
  • Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
  • Bedriftens omdømme/merkenavn

Nominer din kandidat

Du kan nå sende inn forslag på bedriften(e) du mener fortjener prisen. Alle bakerier i Norge kan nomineres med en kort begrunnelse, også egen bedrift. Anbefalingene sendes BKLF AS på epost-adressen gb@nhomd.no innen 01.05.21. I midten av mai 2021 vil listen over alle anbefalte bakerier blir offentliggjort. Finalistene offentliggjøres 17. september og da starter også bransjens kåring der du kan stemme på finalistene. Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober. Vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10 000 kroner.

 


Juryen består av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)
Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge
Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS
Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste fem årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon.

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS
Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.

 

 

 

Nyheter