André Løvaas jobber til daglig som kvalitets- og produktutviklingssjef i Åpent Bakeri i Oslo.

Nå er han også TV-kjendis

- Det var kjempemoro å spille inn Bakemesterskapet, sier André Løvaas, som tror at den nye NRK-serien vil fenge et bredt publikum.

Publisert Sist oppdatert

André Løvaas er et kjent navn for de fleste som jobber i baker- og konditorbransjen i Norge. Vi kjenner ham blant annet som tidligere trener for Baker-og Konditorlandslaget, Nofima-baker, lærer ved diplombakerkurset og medforfatter av bakerfagets nye læreverk, Bakerboka. 

André sitter i arbeidsutvalget til svenneklubben Norges konditor- og bakersvenner, og han jobber til daglig som kvalitets- og produktutviklingssjef i Åpent Bakeri. Nå er han i tillegg tv-aktuell som dommer i den nye NRK-serien Bakemesterskapet. De to første episodene har premiere på NRK TV lørdag 10. februar klokken 06:00 og på NRK 1 i beste sendetid, klokken 19:50. 

– Jeg har vært mye i media tidligere også, men ikke i en slik skala, sier André Løvaas til Bakeri.net.

Bakermesterskapet ble spilt inn i et stort telt i Bergen. Dommer Marthe Kilen (f.v. foran), programleder Ulrikke Brandstorp og dommer André Løvaas foran deltakerne i konkurransen.

 Positiv arbeidsgiver

– Hvordan fikk du jobben som dommer i Bakemesterskapet?

– Jeg ble oppringt av NRK, som lurte på om jeg kunne komme på en audition. Jeg aner ikke hvor mange som var på audition, men senere fikk jeg en ny telefon om at jeg var blitt valgt ut.

– Hva tenkte du da?

– Det var veldig gøy å få et slikt tilbud. Det er jo ikke hver dag NRK ringer og tilbyr deg en TV-jobb. Arbeidsgiveren min påpekte også at "en sånn mulighet får man bare en gang i livet". Så han oppfordret meg til å takke ja, selv om jeg måtte være borte fra jobb i en måned. 

– Hvordan opplevde du innspillingen?

– Det var kjempemoro å være med på innspillingen av Bakemesterskapet. Hele opplegget var veldig profesjonelt, og vi ble tatt godt hånd om av NRKs dyktige regissører.

Godt samarbeid

André Løvaas har med seg Marthe Kilen som meddommer i Bakemesterskapet.

– Marthe er veldig profesjonell, og vi utfyller hverandre godt siden hun er kokk og konditor, mens jeg er diplombaker. Jeg synes også at vi jobbet godt i trespann med programleder Ulrikke Brandstorp, sier han.

Bakemesterskapet er basert på den britiske serien The Great British Bake Off. I den norske serien skal tolv hobbybakere konkurrere om å bli landets beste hobbybaker. De får ulike oppgaver i hver episode, og prestasjonene deres blir vurdert av de to dommerne. 

Trio: Som dommere i Bakemesterskapet jobbet André Løvaas og Marthe Kilen tett med programleder Ulrikke Brandstorp.

Høyt nivå

– Hvem passer denne serien for?

– Dette er en serie som snakker til alle sansene våre, og som vil spre bakeglede over hele landet. Jeg tror at den vil fenge et bredt publikum. Den passer egentlig for alle. 

– Hva synes du om nivået til hobbybakerne i serien?

– Hobbybakere er hobbybakere, men nivået er veldig høyt. I forhold til det tidspresset som de jobber under i konkurransen, løser de oppgavene utrolig godt. Jeg tror at mang en utdannet baker eller konditor også ville ha svettet litt på ryggen om de hadde blitt utfordret på tilsvarende vis. 

Kan få betydning

– Vil bransjefolk ha glede av å se denne serien?

– Ja, jeg tror absolutt at Bakemesterskapet kan være gøy å se også for bransjefolk, og jeg gjetter på at mange profesjonelle bakere og konditorer vil se den med et litt kritisk blikk. Selv synes jeg at det er kjempegøy med sånne serier. 

– Hva kan Bakemesterskapet få å si for baker- og konditorbransjen, tror du?

– Jeg håper og tror at serien kan inspirere flere unge mennesker til å velge baker- eller konditoryrket. Jeg tror også at serien kan bidra til å skape større forståelse blant forbrukere for hvor mye arbeid og kunnskap som ligger bak produktene våre. Som profesjonelle bakere og konditorer må vi levere topp kvalitet hver dag, så for oss er jo hver dag en konkurranse, sier André.

Godt samarbeid: Marthe Kilen (f.v.), André Løvaas og Ulrikke Brandstorp fant noen under innspillingen av Bakemesterskapet.

 

Powered by Labrador CMS