— Jeg er glad for at jeg brukte lang tid på arbeidet med logoen. Jeg skal jo se på den i mange år, sier daglig leder av Ritas Bakeri på Hønefoss, Rita Bakken.
— Jeg er glad for at jeg brukte lang tid på arbeidet med logoen. Jeg skal jo se på den i mange år, sier daglig leder av Ritas Bakeri på Hønefoss, Rita Bakken.

Nå er det Ritas Bakeri

Da Baker Hansen vedtok å legge ned utsalget på Hønefoss valgte daglig leder Rita Bakken å ta over driften selv.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har en god magefølelse.

Rita Bakken forteller at det ennå ikke har gått helt opp for henne; at hun faktisk driver sitt eget bakeri.

— Det meste av den daglige driften har jo gått som før. Samtidig har det vært mye papirarbeid i forbindelse med overgangen, og jeg har følt litt på det å ta over hele ansvaret. Det har blitt noen søvnløse netter, men nå begynner jeg å bli vant til tanken, og jeg har en god magefølelse, sier hun.

Rita Bakken har gått fra å være franchise-taker i Baker Hansen-systemet til å bli daglig leder og eier av Ritas Bakeri.
Rita Bakken har gått fra å være franchise-taker i Baker Hansen-systemet til å bli daglig leder og eier av Ritas Bakeri.

Baker Hansen vedtok å legge ned butikken sin på Hønefoss fordi den lå litt for langt unna resten av kjedens butikker. Men Rita Bakken, som hadde drevet den som franchise-taker siden 2012, ville gjerne fortsette å selge brød og bakervarer fra Baker Hansen i Storgata på Hønefoss. Og slik ble det. Fra og med 1. juli i år har hun vært selvstendig driver av bakeriet, som derfor har byttet navn til Ritas Bakeri. Likevel selger hun fortsatt brød og andre bakervarer fra Baker Hansen. Forskjellen er at hun nå har en egen sjåfør som henter varene hos Baker Hansen i Oslo. Dermed slipper Baker Hansens sjåfører å kjøre innom Hønefoss, som var en omvei for dem.

— Jeg bruker et lokalt transportfirma, og det fungerer veldig bra, forteller Bakken, som understreker at hun er veldig glad for å få lov til å fortsette å selge Baker Hansens produkter.

— Etter at jeg tok over og byttet navn til Ritas Bakeri, har det vært viktig å få folk til å forstå at de fortsatt kan kjøpe favorittbrødet sitt fra Baker Hansen her. Og jeg merker nå at jeg bor på et lite sted, for alle har vært veldig positive, sier Bakken.

Vil ha lokalt preg

Rita Bakken er Italia-frelst, og det synes i bakeriet, hvor hun også selger en del italienske kvalitetsprodukter som oljer og pesto.
Rita Bakken er Italia-frelst, og det synes i bakeriet, hvor hun også selger en del italienske kvalitetsprodukter som oljer og pesto.

En av de største forskjellene fra tidligere, er at hun ikke lenger kan sende varer i retur til Baker Hansen.

— Derfor må jeg ha mer kontroll på innkjøpene nå. Samtidig står jeg mye friere på mange andre måter. Jeg behøver for eksempel ikke være med på Baker Hansens kampanjer, men kan finne på mer selv. Jeg behøver heller ikke rådføre meg med Baker Hansen sentralt når jeg vil ta inn nye varer. Sakte, men sikkert, har jeg nå begynt å gjøre noen endringer i sortimentet, forteller Bakken, som synes det er gøy å fylle hyllene med italienske kvalitetsprodukter.

— Jeg er Italia-frelst, og jeg liker å kunne tilby en del produkter som ikke norske dagligvarebutikker har. Det er viktig for å oppnå mersalg. Jeg selger blant annet en del oljer og pesto, samt økologiske og biologiske drikker fra Italia. Men jeg er også opptatt av å bruke mest mulig lokale og kortreiste råvarer. Jeg ønsker å gi Ritas Bakeri et tydeligere lokalt preg fremover, sier hun.

Wrap med ovnsrøkt ørret fra den lokale produsenten Villfisken er en av nyhetene hos Ritas Bakeri.
Wrap med ovnsrøkt ørret fra den lokale produsenten Villfisken er en av nyhetene hos Ritas Bakeri.

En ny wrap med ovnsrøkt ørret fra den lokale produsenten Villfisken har allerede fått plass i disken hos Ritas Bakeri.

 Mer konkurranse

— Det er fortsatt litt rart for meg, at jeg faktisk kan bestemme selv. Samtidig er det nesten blitt lettere å ta avgjørelser, sier Rita Bakken.

— Hva tenker du om at Ritas Bakeri snart får Subway som ny nabo?

— Jeg tenker at vi kanskje har litt forskjellige målgrupper, men det er klart at det blir en konkurrent. Jeg tror at service og kunnskap er vårt fortrinn, og det må vi bare bli enda råere på fremover.

Til tross for noe nervøsitet de siste tre månedene, er hun ikke i tvil om at det var riktig av henne å fortsette bakeridriften på Hønefoss under eget ansvar.

— Jeg synes bare at det er så gøy, jeg brenner for dette!

Powered by Labrador CMS