Da Halkjær overtok Motz for åtte år siden, var det sju ansatte. Nå, etter overtagelsen av Børkes Bakeri, er det totalt 19 ansatte på alle bedrifter, forteller Espen Halkjær til Halden arbeiderblad.

Motz omsatte i 2016 for litt i overkant av 8 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyde med fjoråret. Men vi kan bli enda bedre på lønnsomheten, sier baker og daglig leder Espen Halkjær i Motz konditori Eftf. AS til Halden Arbeiderblad.

– Målet er at vi skal klare fire prosent på bunnlinja i overskudd i år. Men det avhenger litt av hvor mye jeg tar ut i lønn og om det skjer noe uventet. Det er små marginer i vår bransje, sier Espen Halkjær til avisa.

Overtok Børkes

I januar i år overtok Halkjær det tradisjonsrike Børkes Bakeri i Halden, og det har gått bra.

– Det har vært et trivelig sted å ta over. Kundene har i stor grad vært der i alle år og de har vært veldig positive til at det fortsatt er drift der. Jeg hadde forventet at det skulle bli tøffere fordi vi er nye, sier Espen Halkjær til Halden Arbeiderblad.

I tillegg til bakeri og konditori, driver Halkjær Grotten på Torget sammen med Renèe Lauritzen, som igjen er eier av Brødløs Bakeri som Motz har et utstrakt samarbeid med.

– Vi kommer til å konsentrere oss videre om bakeriet og disse fire utsalgene. Vi skal prøve å bli enda bedre til det vi driver med, sier Espen Halkjær til avisa.