Morsdag, fastelavn og valentines på samme uke har gitt godt salg hos Rosenborg Bakeri og Naustdal Dampbakeri.

– Vi har hatt en veldig god uke totalt og søndag var helt super. På forhånd var vi veldig spent siden morsdag og fastelavn falt på samme dag, så vi tenkte kanskje at det ble det ene eller det andre. Men isteden ble det kunderekord og vi doblet salget, forteller Heidi Helgesen i Rosenborg Bakeri til Bakeri.net.

1000 gjester på søndag

– 10.000 takk til alle våre følgere og gjester. I dag har vi hatt tidenes kunderekord. Nærmere 1000 gjester tok turen til Rosenborggata og ikke på 116 år har vi opplevd makan. Vi serverte over 1000 fastelavnsboller og mange hundre gikk hjem med en nydelig morsdagskake og ferske brød. Vi har fått så mange flotte tilbakemeldinger, anmeldelser og engasjerte innlegg at vi er overveldet. Det motiverer oss til å fortsette å spisse oss mot det vi jobber for og tror på; ferske gode kvalitetsbakverk produsert i Trondheimskjernen! Tusen takk for besøket og velkommen tilbake, skrev Helgesen på facebook dagen etter rekorden var et faktum.

Folk liker tradisjoner

Hos Naustdal Dampbakeri har det også gått unna med søtbaksten denne uka, forteller styreleder Ole John Berntsen.

– På søndagen solgte vi ca 1100 morsdagkaker og rundt 4000 fylte boller, så vi er meget godt fornøyd. Begge disse merkedagene står sterkt i vårt område, og vi prøver å skape litt liv og røre i butikkene på slike dager. Jo mer vi legger i det, jo bedre blir salget, forteller Berntsen.

1100 kaker og 4000 fylte boller gikk unna på morsdag og fastelavn på søndag i Førde hos Naustdal Dampbakeri.

1100 kaker og 4000 fylte boller gikk unna på morsdag og fastelavn på søndag i Førde hos Naustdal Dampbakeri.

FOTO: Naustdal Dampbakeri

Naustdal Dampbakeri solgte marsipankaker på morsdagen og hjerteformede marsipankaker på Valentines.

– Vi lagde konfekt i gavepakninger i forskjellige størrelse som solgte godt på både morsdag og Valentines, men vi ser at morsdag nok står sterkere enn Valentines. Men Valentines øker år for år og dagens ungdommer vil nok markere denne dagen i større grad når de skal ut og kjøpe kaker om noen år, sier Berntsen.

Diamantring i kake

I Trondheim markedsførte de morsdag og fastelavn som kakefest og tilbød en rekke forskjellige kaker og boller.

– Vi hadde et stort utvalg kaker samt at vi selger godt med fylte boller, en lokal bollevariant som heter Laup, med rugmel og anis pluss masse berlinerboller. I år hadde vi også masse trykk på sosiale medier på forhånd da vi la en diamantring i en av morsdagskakene. Det skapte litt ekstra spenning for de som kjøpte kaker.

– Hvem fant ringen?

– Det tok faktisk litt tid før vi fant vinneren. Vi måtte etterlyse på Facebook, så først på tirsdag fikk vi vite at det var en dame som hadde kjøpt en kake til sin mor, som fant lappen hvor det stod at hun hadde vunnet diamantringen. Hun ble veldig glad, sier Heidi Helgesen.