Om lag 20 utstillere i bakerbransjen gjorde i går siste finpuss på standene for å bli ferdig til åpningen i dag. Her viser utstillere frem nyheter og innovasjon for alle med interesse for bakerbransjen i Bakeland. I løpet av helgen ble de fleste stander rigget opp og er nå klare til å ta imot besøkende tirsdag formiddag.

God plass

Maskinleverandøren Unibak har i år god plass til å vise frem produktnyheter. På SMAK 2017 er standen vokst betraktelig siden forrige gang messen ble arrangert i 2014.

– Vi har nesten tre ganger så stor plass i år som i 2014, og har valgt litt nytt utstyr som vi kommer til å satse ekstra på. Surdeig, brødskjærer og wachtel-ovner. Standen er klar i løpet dagen i dag, sier salgsrådgiver Glenn Pedersen i Unibak.

Standen til Unibak er i år nesten tre ganger så stor som standen de hadde på forrige Smak-messe i 2014.

Standen til Unibak er i år nesten tre ganger så stor som standen de hadde på forrige Smak-messe i 2014.

Glenn Pedersen, Unibak

Bakelandscenen

Totalt er Bakeland over 600 kvm og Gunnar Bakke i BKLF lover en spennende sammensetning av utstillere som skal vise bransjens mangfold.

BKLF og BKL har sin egen stand i hjertet av Bakeland. Her skal landslaget vise kunster for de besøkende. Det er her årets fagkonkurranser går av stabelen, NM Årets Konditor 2017 og NM Årets Ung Konditor 2017. Begge konkurranser gjennomføres torsdag 9. februar.

– I Bakeland kan publikum komme helt tett på de konkurrerende og se hvordan de jobber. Her blir det mange besøkende og heiagjenger. Jeg tror dette kan bli et flott arrangement for bransjen, sa Bakke for en stund siden til Bakeri.net.

Konkurranser

Det blir en rekke konkurranser i løpet av messen og de mest interessante for bakerbransjen er sannsynligvis NM Årets Konditor i senior og ungdomsklasse på torsdag 9. februar, NM i Pizza, som gjennomføres tirsdag 7. og onsdag 8. februar og NM i Burger som gjennomføres torsdag 9. februar.

Se hele programmet her!

SMAK 2017 arrangeres 7.-10. februar på Norges Varemesse, Lillestrøm og er Nordens største fagmesse for horeca-bransjen. Her skal besøkende fra bakeri og konditori, hotell, restaurant, kafé og catering, institusjon og kantine, dagligvare og uteliv møtes.