Møllerens lanserer i disse dager naturlig D-vitamin til brød og bakervarer under konseptet «Møllerens Vital – for en bedre hverdag.» Det opplyser selskapet i en pressemelding.

 

Suksess hos Mark & Spencers

Kategori- og utviklingssjef i Møllerens, Henriette Thomsen, beskriver det nye konseptet som «revolusjonerende».

– Endelig kan man sikre sitt daglige behov for D-vitamin gjennom brødmaten. For bakerisektoren er dette en unik mulighet til å gi produktene merverdi. Forhåpentligvis kan det være med på å bremse salgsnedgangen på brød i Norge, sier hun, og viser til at Marks & Spencers i Storbritannia har klart å dempe sin volumnedgang på brød etter at alle deres brødprodukter ble beriket med D-vitamin.

Dagens forbrukere er som kjent opptatt av helse, og mange er bevisst på viktigheten av å få i seg nok D-vitamin. Samtidig er det mange nordmenn som får i seg for lite D-vitamin, særlig på vinteren da vi blir lite eksponert for solskinn. Gjennom kosten får vi D-vitamin fra fet fisk, tran og melk. Det er imidlertid en kjensgjerning at det er flere som spiser brød enn fisk, og det er bakgrunnen for Møllerens D-vitaminlansering.

 

Konsentrat og melbase

I første omgang lanseres to produkter innen konseptet Møllerens Vital. Det ene er et D-vitaminkonsentrat, som er en premiks bestående av naturlig D-vitamingjær- og mel. Det andre er en melbase med høyt innhold av D-vitamin. Melbasen inneholder i tillegg naturlig kalsium fra rødalgen Aquamin. D-vitamin styrker opptaket av kalsium i kroppen, og begge næringsstoffene er viktige for benbygningen.

Thomsen forteller at interessen for de to nye D-vitaminproduktene allerede er stor. Mesterbakeren, som satser på helse i år, relanserte nylig tre av sine brød med D-vitaminkonsentrat. Baker Brun lanserer i morgen brødet Rabagast, som er laget med melbasen.