Ett år etter oppstarten ved Mathallen på Vulkan i Oslo er det økologiske surdeigsbakeriet Handwerk nå i ferd med å utvide driften.

– En gang i løpet av våren åpner vi kafé med bakeriutsalg i Botanisk Hage. I tillegg åpner vi et lite utsalg i interiørbutikken Hviit på Sagene allerede i neste uke, forteller Andrea Marambio, som hittil har vært ansvarlig for Handwerks kakedisk.

 

Flytter kakeproduksjonen

Nå blir hun daglig leder for Handwerk i Botanisk Hage i tillegg.

– Derfor flytter vi hele kakeproduksjonen dit. Selve bakeriet vil fortsatt være på Vulkan, og derfra vil vi få leveranser av surdeigsbakervarer til Botanisk Hage, mens kakene vil gå andre veien, forklarer Marambio.

Hun forteller at Handwerk nettopp har overtatt kafélokalet i den botaniske hagen på Tøyen, og at de nå vil bruke litt tid på oppussing.

– Men det blir ikke noen stor renovering, og vi håper på å kunne åpne for gjester allerede 1. april.

 

Ønsker sjenkebevilgning

Handwerks meny i Botanisk Hage vil ha mange likheter med Handwerks meny på Vulkan, men den vil inneholde en del ekstra i tillegg.

– Vi har lyst til å servere salater, supper og pizza. Stedet har et veldig fint uteområde, og derfor har vi lyst til å ha en steinovn og en åpen pizzaovn ute, forteller hun, og legger til at de har søkt om sjenkebevilgning.

– Målet er å gjøre stedet til noe mer enn en kafé man tilfeldigvis dumper innom fordi man er i Botanisk Hage. Vi ønsker at folk skal komme på grunn av oss, og heller dumpe innom hagen. Botanisk Hage er et utrolig fint sted, og vi har et felles mål om at også kaféen skal blomstre. Vi kommer til å ha en helhetlig profil og ser for oss et tett samarbeid, blant annet om arrangementer, og kanskje dyrking av grønnsaker og urter til bruk i kaféen, forteller Marambio.

Hun har også ønske om å jobbe med uavhengige bønder.

– Konseptet vårt skal fortsatt være kortreist og økologisk, understreker hun.

 

Les reportasjen om Handwerk her

 

Foretrekker små utsalg

Handwerk drives av restaurantgründerne Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Anders Braathen, i tillegg til bakermesteren selv, Pontus Sven Blomberg. Idéen var opprinnelig å starte et bakeri som leverte brødvarer til restaurantene, men så bestemte de seg for å åpne et utsalg i bakeriet i tillegg.

Bakeriet og utsalget på Vulkan har et areal på kun 75 kvadratmeter til sammen.

– Vi har vokst jevnt og trutt siden vi startet opp, og etter hvert kommer vi nok til å vokse ut av dette lokalet. Men vi har ikke planer om å ta over hele byen med store Handwerk-utsalg overalt. Vi synes det er mest hyggelig med små utsalg, sier Marambio.