Mille-feuilles, orange delice, peanøtt-terte samt bringebær- og pasjonsfruktpavlova er noen av produktene i Encores sortiment i dag.
Mille-feuilles, orange delice, peanøtt-terte samt bringebær- og pasjonsfruktpavlova er noen av produktene i Encores sortiment i dag.

Mer fransk luksus til folket

Det lille konditoriet på Bislett i Oslo har byttet navn og innledet samarbeid med en større kjede.

Publisert

Vi skal forbli et lite og eksklusivt konditori på Bislett, men på sikt er målet mitt å ta Encore til et nytt nivå.

Théo Romer (27) har utdannelse som konditor, baker og chocolatier fra hjemlandet Frankrike. Han flyttet imidlertid til Norge allerede som 19-åring i forbindelse med en utplassering hos SebastienBruno, der han senere ble tilbudt fast jobb.

– På den tiden var det sol og varmt og pene jenter overalt i Oslo. Så det var ikke vanskelig å takke ja til å bli værende, ler Romer.

Théo Romer (27) har til tross for sin unge alder mange års erfaring som konditor, baker og chocolatier.
Théo Romer (27) har til tross for sin unge alder mange års erfaring som konditor, baker og chocolatier.

Han jobbet for SebastienBruno i fem år og hadde blant annet rollen som sjefskonditor. For to år siden følte han et behov for å gjøre noe nytt, og da startet han opp konditoriet Mendel’s på Bislett i Oslo sammen med en kamerat. Kameraten trakk seg etter hvert ut av prosjektet, og nå driver Romer bedriften videre alene. Han har imidlertid fått seg en ny samarbeidspartner, og nå heter konditoriet Encore.

– Jeg har innledet et samarbeid med Kanelsnurren. Vi ble enige om at konditoriet mitt burde ha et fransk navn. De ville gjerne at det skulle hete det samme som meg, men jeg ønsker ikke å fremheve min egen person så mye. Derfor falt valget til slutt på Encore, som på fransk betyr «fortsatt» og «mer». Vi håper jo at kundene våre vil få lyst på mer og mer av det vi lager, sier Romer.

Lærling og landslaget

Han beskriver Encore som et luksuriøst og lite fransk konditori.

–  Vi tilbyr en rekke eksklusive varianter av både tradisjonsrike bakeri- og konditorvarer, samtidig som vi er oppdatert på de nyeste trendene innen franske bakverk, sier Romer.

På menyen finner man imidlertid også den norske klassikeren kanelbolle.

Romer forteller at han i juli skal holde stengt i tre uker for å videreutvikle menyen og gjøre noen oppgraderinger i lokalet. Han har plass til rundt 50 gjester innendørs og 18 utendørs.

I produksjonen har han med seg Sofie Grendstad Takvam (20), som er lærling i konditorfag. Romer deler nemlig gjerne av sin kunnskap og kompetanse. I vinter hjalp han utøverne på Baker- og Konditorlandslaget med forberedelsene til Nordic Bakery Cup.

– Jeg har vært med som trener for landslaget ved to anledninger. Det var veldig hyggelig, og det er noe som jeg gjerne kunne tenke meg å gjøre igjen. Men akkurat nå har jeg dessverre ikke tid, etter som jeg må ha fullt fokus på oppstarten av Encore.

Encore tilbyr en rekke eksklusive varianter av tradisjonrike franske baker- og konditorvarer.
Encore tilbyr en rekke eksklusive varianter av tradisjonrike franske baker- og konditorvarer.

Shop in shop

– Hvilke planer har du for konditoriet ditt?

Vi skal forbli et lite og eksklusivt konditori på Bislett, men på sikt er målet mitt å ta Encore til et nytt nivå, sier Romer.

– Hvordan da?

– Jeg har ingen planer om å åpne flere avdelinger. Tanken er i stedet å prøve ut «shop in shop»-konseptet i Kanelsnurrens butikker. På den måten kan det på sikt bli mulig å kjøpe produktene våre flere steder i landet. I første omgang skal vi produsere noen konditorvarer for Kanelsnurrens utsalg her i Oslo-området, forteller Romer.

Kanelsnurren ble startet av det danske paret Torben Dam Krarup og Lærke Olesen i Stavanger i 2013 og består i dag av nærmere 30 utsalg i Stavanger/Sandnes, Bergen og Oslo. Planen er at Kanelsnurren skal bli en nasjonal kjede med rundt 60 utsalg innen fem år.

«Shop in shop» er et konsept med en liten butikk inne i en større butikk.

Escargots med hasselnøtt.
Escargots med hasselnøtt.
Powered by Labrador CMS