Vidar Wiik i fra Tromsø Bakeri er redd at BKLF kan miste medlemmer dersom NHO ikke klarer å henge med i tiden, som innebærer å nettbasere verneombudskursene. På den måten vil både kursprisene gå ned, og kostnadene for bedriftene forøvrig. Å sende ansatte lange veier over flere dager på kurs, inkludert vikarer for disse er en dyr affære for små bedrifter.

– Mange av mine kolleger stiller spørsmål om hva får vi for alle pengene vi betaler. Hvis NHO ikke deltar mer i den revolusjonen vi er inn i, der mer og mer går digitalt, kan medlemsmassen skrumpe fort, sier Wiik til bakeri.net.
– Min kritikk av NHO er den totale mangelen på forståelse av at mange av oss små bedrifter ikke har anledning til å møte i Oslo, legger han til.

Hvor har Tromsø Bakeri sine verneombud fra?
– Vi benytter den lokale bedriftshelsetjenesten som har kurs en eller to ganger per år, sier Wiik. Han opplyser også om at det fins nettbaserte verneombudskurs allerede, og at det kan kjøpes mange kurs og hjelpemidler fra mange forskjellige leverandører som NHO ikke kan eller vil.

Wiik legger ikke skjul på at han kritiserer NHO for det han mener er unnskyldninger på at «det er vanskelig og komplisert» å gå for en full nettbasert løsning.

– Jeg mistenker at systemet er mer for systemet skyld en for medlemmene. Heldigvis har vi nå Gunnar Bakke som har hatt en fin start – håper bare at han ikke drukner i systemet, avslutter Vidar Wiik fra Tromsø Bakeri.