Styreleder i Din Baker Halvor Bjerke og daglig leder Georg Husebæk var godt fornøyd med å endelig kunne samle medlemmene igjen.
Styreleder i Din Baker Halvor Bjerke og daglig leder Georg Husebæk var godt fornøyd med å endelig kunne samle medlemmene igjen.

Medisin for hele kjeden

Krevende tider i baker- og konditorbransjen til tross: Aldri før har så mange bakerier deltatt på Din Bakers tradisjonelle utenlandstur. – Vi trengte denne turen og å samles nå for å snakke om utfordringene og mulighetsrommet, oppsummerer Georg Husebæk.

Publisert

Jeg er imponert at medlemmene har tatt seg tid til å dra av gårde i en hektisk hverdag.

Hele 140 bakere og leverandører dro til Beograd for å snakke om felles utfordringer og muligheter. Turen skulle egentlig ha gått av stabelen i 2020, men ble avlyst på grunn av pandemien. Det er derfor tre år siden kjedemedlemmene sist var på tur sammen – en tur som er sett på som selve indremedisin for kjedens medlemmer.

Med tre år siden sist, var det sosiale ekstra vektlagt i år, men det ble tid til en konferansedel, medlemsmøte, leverandørmesse og speeddating med leverandørene. I korridorene dominerte strømprisen praten.

Brutal vinter i møte

Din Baker har selv jobbet inn mot både departementer og medier for å løfte frem baker- og konditorbransjens utfordringer med energikrisen og skyhøye strømpriser. Energi fikk derfor en betydelig plass på konferansen.

Sven Kåre Anfinset i Ustekveikja fortalte om energisituasjonen, hvordan prisene dannes og mulige framtidsscenarier. Han anbefalte også bransjen til å følge med i prisvariasjonene for å se om noe av energiforbruket kan tilpasses til tider med lavere strømpris. Han anbefalte også bakeriene å tilknytte seg en energirådgiver for å se på forbruket i egen bedrift.

– I det store bildet må strømforbruket ned og produksjonen opp. I tillegg påvirkes dette av politikk og krig. I det korte perspektivet tyder mye på at vi kan gå en ganske brutal vinter i møte, sa Anfinset til en lydhør forsamling.

Sven Kåre Anfinset i Ustekveikja fortalte om energisituasjonen, hvordan prisene dannes og mulige framtidsscenarier.
Sven Kåre Anfinset i Ustekveikja fortalte om energisituasjonen, hvordan prisene dannes og mulige framtidsscenarier.

Øke prisene på en smart måte

Din Baker-sjef Georg Husebæk sa fra talerstolen at han mener kjedemedlemmene kan ta ut mer i pris for å kompensere for høyere utgifter. Han dro sammenligningen med prisutviklingen hos de største burgerkjedene og i bakeriene og mener at bransjen har sovet litt i timen og at prisene nå må økes, men at dette må gjøres i små steg og på en smart måte.

Rekordmange bakerier var representert på turen til Beograd.
Rekordmange bakerier var representert på turen til Beograd.

Rekorddeltakelse

Georg Husebæk er strålende fornøyd med at Din Baker endelig fikk samles igjen på felles tur med faglig og sosialt innhold.

– Dette har vært veldig, veldig bra. Det har bare vært god stemning hele veien og alle har gitt topp tilbakemelding på at dette var en bra tur. Ikke minst var turen nødvendig for å se hva som har skjedd i baker- og konditorbransjen på de siste tre årene, utveksle erfaringer og prate med gamle kjente.

– Jeg er imponert at medlemmene har tatt seg tid til å dra av gårde i en hektisk hverdag. Det er personalmangel og tøffe strømpriser og mange usikre ting i verden. At medlemmene oppe i alt dette har valgt å prioritere å dra på bakertur sier litt om hvor viktig dette er for de som har vært med. Det forsterkes av at flere ble med nå i 2022 enn de som opprinnelig var påmeldt til turen i 2020. Det er også ny rekord i antall bakerier som har vært representert.

– Hva tar kjeden med seg fra denne samlingen?
– Vi skal i alle fall på tur igjen. Det er viktig for medlemmene. Det har alle gitt tilbakemelding om. Som kjede trenger vi det leirbålet som turene faktisk er. I tillegg tar vi med oss at vi må snakke mer om de tingene som er utfordrende nå. Det eneste vi kan være sikre på er at vi for noen utfordringer fremover nå, men vi vet ikke hva det blir ennå. Men det må vi prate om og løse. Og så må vi ikke minst ha positivt fokus på mulighetene som ligger fremover. Det vil alltid være en viktig del, sier Husebæk.

Kjetil Dale Aas fra BKLF og Trond Aam i Din Baker presenterte samarbeidsprosjektet om med fagbrev i salgsfaget.
Kjetil Dale Aas fra BKLF og Trond Aam i Din Baker presenterte samarbeidsprosjektet om med fagbrev i salgsfaget.

 

Rekordmange bakerier var representert på turen til Beograd.
Rekordmange bakerier var representert på turen til Beograd.
Speeddating med leverandører.
Speeddating med leverandører.
Speeddatiog med leverandører.
Speeddatiog med leverandører.

Powered by Labrador CMS