Fra Matstreif 2016 på Rådhusplassen i Oslo
Fra Matstreif 2016 på Rådhusplassen i Oslo

Matstreif: Viktig møteplass

På Matstreif møter produsenter kunder ansikt til ansikt og får verdifull og ærlig tilbakemelding.

Publisert Sist oppdatert

Vi bruker to kassaapparater, og de går i ett under festivalen.

Matfestivalen Matstreif er Norges største og har blitt et kjent arrangement som foregår i hjertet av Oslo. I 2016 hadde festivalen om lag 230 000 besøkende, som smakte seg i gjennom en flora med lokalmat- og drikkevarer fra hele landet. Festivalen har blitt et flott sted for utstillere å vise seg frem og bygge nettverk.

– Matstreif er jo en av de store møteplassen for oss produsenter. Vi deltar på flere slike arrangementer og de er viktig for oss, sier daglig leder i Rørosbakern, Erik Lien til Bakeri.net.

Markedsføringseffekt

Matfestivalen samler mange matinteresserte mennesker som finner nye produkter og smaker helt nye ting. Slik sett er festivalen viktig for markedsføringen for flere utstillere.

– For oss er det både et godt salg og meget god markedsføringseffekt, som gjør at vi vil være med på Matstreif. Vi har nylig fått inn noen nye produkter i dagligvare, blant annet økologisk flatbrød, og da er det viktig å vise frem merkevaren vår ute blant folk, sier Lien.

Totalt 220 utstillere er med på årets festival av stort og smått og av disse er 13 bakerier eller nært relatert. I fjor var det også flere store bakerier tilstede under Matstreif, men dette kan henge sammen med at det under festivalen ble arrangert Nordic Bakery and Pastry Cup, som samlet mange baker- og konditorinteresserte.

Viktige tilbakemeldinger

Under festivalen får utstillerne også tilbakemeldinger fra publikum på produktene de selger.

– Vi er veldig opptatt av å kommunisere direkte med kundene våre. Å møte dem ansikt til ansikt og få en ærlig tilbakemelding, gjør at vi kan optimalisere produktene våre, sier Lien.

Salg av produkter er også en faktor for Rørosbakern når de drar på matfestival til hovedstaden.

– Vi selger veldig godt med produkter på Matstreif. Vi bruker to kassaapparater, og de går i ett under festivalen, forteller Lien.

Trøndersk tradisjon

Røra Bakeri fra Inderøy som spesialiserer seg på tradisjonsproduktet skjenning, skal også til Oslo og Matstreif.

– Skjenning er et spesialprodukt  som alle som liker sodd må ha som tilbehør. Vår skjenning er merket ”Beskyttet opprinnelsesbetegnelse” og det er et historisk produkt, som jo av naturlige årsaker er best kjent i Trøndelag. Men vi ønsker å få et større marked og det er en av årsakene til at vi er med på Matstreif, forteller Frode Neergård, daglig leder i Røra Bakeri til Bakeri.net.

Neergård er også opptatt av å være tilstede på matmesser som samler flere produsenter som er i samme kategori som Røra Bakeri.

– For oss er det viktig med nettverksbygging. På Matstreif finner vi andre produsenter som også produserer tradisjonsmat som oss, og vi deler erfaringer og blir bedre og flinkere.

– Selger dere mye flatbrød og skjenning på slike festivaler?

– Ja, det er en god del salg, men for oss er det helheten som er viktigst, nemlig å bygge nettverk og varemerket vårt. Vi er tilstede i dagligvarebutikker, da spesielt i Trøndelag og på Østlandet, så vi vil gjerne vise oss frem, forteller Neergård.

Lokalmatprodusenter fra hele landet

Matstreif arrangeres 22. – 23. sept. for 13. gang på Rådhusplassen & Kontraskjæret. Hit kommer de fleste som er interessert hva som rører seg innen norsk mat og drikke. Lokalmatprodusenter fra hele landet kommer hit for å vise frem det beste de kan by på.

Disse er tilstede på Matstreif fra vår bransje:

Powered by Labrador CMS