Maskiner for løse deiger

Dagens deiger er løsere, det brukes mer surdeig og prosessene går bakover i tid.

Publisert Sist oppdatert

– Bakerne som har sett maskinen her i dag, sier den er et funn.

WP Kemper mini Quadro linje, en deigutlegger som tar hensyn til luftige deiger, som er mye i bruk i 2016.
– Fordelen med en slik maskin er at den kan takle mange forskjellige produkter innenfor kort tid. Maskinen kan produsere firkantede, rektangulære og runde produkter i et veldig stort vektområde, den takler også deiger med høyt vanninnhold, lange liggetider og de fleste moderne måter å bake på. Dette er en maskin som tar hensyn til deiger som trenger ekstra skånsom behandling, sier Per Morten Johansen, salgssjef i Foodtech Bakeri og Industri, som er distributør for WP Kemper maskiner i Norge.

Se videoen her

Dette er en maskin med håndverkskvaliteter som takler en moderne måte å bake på.

Nytt bakeri

Hos Idun er det bygget et flunkende nytt bakeri med maskiner som er ment å møte den moderne bakerens muligheter og utfordringer. Maskinparken er levert av Foodtech Bakeri og Industri i hovedsak, men har også noen maskiner fra Unibak. Bakeriet brukes blant annet til demonstrasjoner av de forskjellige maskinene hvor man kan lære hvordan råvarer, resept og prosess kan optimaliseres sammen med maskiner.
– Slike demonstrasjoner som her med WP Kemper mini Quadro, er viktig for Idun for vi ønsker å henge med på innovasjoner innen maskiner og teknologi. Det gjør at vi må sette sammen råvarer, resepter og prosesser på en ny moderne måte for å få det beste ut av våre råvarer. Slik at våre kunder får de beste innovative sluttproduktene som markedet vil ha, sier Bjørn Ronny Kristiansen, kategoridirektør i Idun.

wp-kemper-1

Markedet etterspør slike maskiner

Man kan implementere maskinen for produksjon av håndverksprodukter. Den kan justeres etter deigtype og takler lett deiger med lang liggetid, som tradisjonelt har blitt lagt ut for hånd. Den er fleksibel og kan lett stilles om til det produkt man ønsker å kjøre.
– Bakerne som har sett maskinen her i dag, sier den er et funn. Dette er en maskin med håndverkskvaliteter som takler en moderne måte å bake på. Den tar liten plass, er enkel å håndtere og det er veldig lett å stille om etter produkttype og den vil dekke mange behov som et norsk bakeri har, sier Per Morten Johansen i Foodtech.

 

Nær håndverket

Deiger og produkter maskinen kan håndtere, ble tidligere laget bare hos typiske håndverksbakerier.
– I Idun har vi arbeidet mye med løse deiger, lange prosesser, surdeig, poolish og tilpasninger av prosess. Vi trenger maskiner som kan håndtere deiger etter mer tradisjonell prosess, som samtidig er skånsom nok mot deigen. Denne linjen dekker mange slike behov, og det er helt supert. Nå kan alle bakerier lage produktene som det tidligere var begrensninger på, fordi prosessen var for spesiell, sier bakermester Jonas Rod Jensen i Idun.

 

 

Powered by Labrador CMS