Det gjør de i en film som forteller Rema-kundene litt mer om hvordan dette gjøres og hva det gir av forskjell på produktene.

Det er noen måneder siden Kolonihagen Bakeri kjøpte anlegget og stadig flere av produktene blir en del av denne prosessen. Nå er bakeriet i full gang med å ta i bruk den nye teknologien. Croissanter, hamburgerbrød, kanelsnurrer, brownies og mange forskjellige sorter brød blir testbakt og finjustert i vakuumkammermaskinen.

Testet teknologien

– Da vi kom over informasjon om at vakuumbaking kunne gjøre topp brød enda bedre, begynte vi å lete etter informasjon om prosessen, noe som gjorde at vi kom i kontakt med Dynatec. Sammen med dem dro vi til et testbakeri for å teste våre oppskrifter med vakuumteknologi. Snakk om å bli frelst! Resultatet ble halvering av steketiden, brødet fikk et løft i form av større volum, en sinnsyk skorpe og finere struktur innvendig. Vi trodde nesten ikke det vi så eller smakte, forteller driftssjef Espen Røising hos Kolonihagen Bakeri som i etterkant investerte i Cetravac Vacuum kjølingkammer.

Mange fordeler

Bruk av vakuum-kjøling har mange fordeler. Det gir 20 % til 30 % kortere baketider, ingen vekttak, større produktvolum og lengre holdbarhet. I tillegg gir teknologien raskere kjøling og produktene kan skjæres umiddelbart. Ved at stekeprosessen avsluttes litt før, reduseres også energiforbruket.