Flere av deltagerne leverte bra, men til slutt var det Maren Sunde, lærling i Vaaland Dampbakeri som vant konditorklassen og Caroline Aasen, lærling hos W.B. Samson som vant i bakerklassen.

– Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Både utførelse og presentasjon gikk fint og det ble en fin helhet, sier Maren Sunde til Bakeri.net.

– Spesielt ble den ene terten jeg lagde bra. Dette var en Snickersterte på sjokolade mørdeig, med kanel og karamellmousse og pærebiter. På toppen hadde jeg karamelliserte peanøtter og havsalt, sier Sunde.

Bedre år for år

Knut Harald Sørdal var dommer for konditorene for femte gang i år.

– Jeg synes nivået blir bedre for hvert år. Deltagerne er alle under 23 år, og flere er elever på Jåtta fremdeles, så det er gøy å få være med å dømme og se hvor gode de er.

– Før konkurransen har det vært temakvelder for deltagerne og det tror jeg er veldig smart. Da får alle muligheten til en gjennomgang av hva de skal lage og de blir tryggere. Alle hadde forstått oppgavene og leverte som de skulle. Det er jo litt å hente på finish og konsistens, men totalt synes jeg alle gjorde en god jobb og de to beste plasseringene skilte seg ut, sier Sørdal.

Vinner i bakerklassen ble Caroline Aasen, lærling i W.B. Samson.

Vinner i bakerklassen ble Caroline Aasen, lærling i W.B. Samson.

Foto: Karianne Hauge Askland

Lauget gjør en viktig jobb

Sørdal nevner også at han synes Stavanger og Omegn Baker og Konditorlaug gjør en kjempejobb med dette arrangementet og at de får frem mange flinke unge bakere og konditorer.

Hoveddommer i bakerklassen, Aage Berge synes også at nivået er bra og blir bedre for hvert år.

– Det er et fint nivå på alle deltagerne. Samtidig var det også tydelig at vinneren av klassen, Caroline Aasen, har vært i konkurranse før. Alle deltagerne hadde sine styrker og ting de kan jobbe mer med, men totalt var dette bra. Dette blir flinke bransjefolk i fremtiden, sier Aage Berge til Bakeri.net.

Produktbordet til caroline Aasen.

Produktbordet til caroline Aasen.

Foto: Karianne Hauge Askland

Leverte akkurat i tide

Vinner i bakerklassen ble Caroline Aasen. Caroline har erfaring fra NM unge baker i 2018 og stilte forberedt.

– Det gikk bedre enn forventet. Jeg har jobbet mye med brødene, men følte at jeg ikke fikk det til. Men så løsnet det i konkurransen, og brødene ble bra. Dette er grove brød på emmer og svedjerug, med surdeig og poolish på emmer. Men jeg leverte på sekundet og det var veldig kjekt. Så var jeg også godt fornøyd med søtbaksten. Jeg lagde ei rund flette med bringebær, brunet smør og vaniljekrem, blant annet, sier Aasen.

– Du ble jo også direkte kvalifisert til neste NM ung baker ved å vinne denne konkurransen. Skal du stille opp der?

– Ja, det skal jeg. Det er ikke før i 2020, men det blir gøy, sier Aasen.