Må utvide etter influenser-besøk

Dette er Norges beste kanelbolle, forteller Helene Myhre sine 459.000 følgere på Instagram.

Publisert

Etter min mening er dette den beste kanelbollen man kan få kjøpt i Norge.

Mjonøy Bakeri ligger på Mjonøy Camping i Vinje i Telemark. Det lille bakeriet ble startet i 1992 og har hatt et stabilt besøk i mange år.

– Men de siste tre årene har vi fått stadig flere gjester. Det begynte under koronapandemien da flere nordmenn utforsket Norge som ferieland. I sommer har det imidlertid tatt helt av. Det har vært voldsomt mye besøk, sier daglig leder Torunn Johanne Tvedt til Bakeri.net.

Hun forteller at Mjonøy Bakeri hadde en salgsvekst på 25 prosent i juli i år sammenlignet med juli i fjor.

Noe av økningen tror hun kan komme av god omtale i flere lokale og nasjonale medier. Men denne sommeren har Mjonøy Bakeri også fått mye omtale i sosiale medier; ikke minst av reiseinfluenseren Helene Myhre, som på sin Instagram-profil, @helenemoo, har nærmere 460.000 følgere.

– Bollene våre er veldig saftige og gode. De er håndlagde og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, forteller daglig leder for Mjonøy Bakeri, Torunn Tvedt.
– Bollene våre er veldig saftige og gode. De er håndlagde og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, forteller daglig leder for Mjonøy Bakeri, Torunn Tvedt.

Tester kanelboller

I slutten av mai i år ga Myhre ut sin andre reisebok. Den heter Tur – Retur Norge på nye eventyr og beskriver «15 nye reiseruter i nord og sør, hytte på fire hjul og fargerik turmat + de beste kanelbollene langs veien».

Myhre har nemlig gjort det til en hobbysport å teste og finne frem til bakeriene som selger de aller beste kanelbollene rundt om i landet vårt. Og det er altså Mjonøy Bakeri i Telemark som er hennes soleklar favoritt.

– Etter min mening er dette den beste kanelbollen man kan få kjøpt i Norge, forteller hun i en «reel» på Instagram.

Filmen viser hvordan hun går inn i det lille stabburet, der det er selvplukk av ferske boller og betaling med Vipps. Den ble lagt ut rett før sommeren og har i skrivende stund hatt nesten 3,5 millioner avspillinger.

Mjonøy Bakeri selger også flere ulike brød, og alle brødene bakes i en vedfyrt steinovn.
Mjonøy Bakeri selger også flere ulike brød, og alle brødene bakes i en vedfyrt steinovn.

Planlegger utvidelse

– Hvilken betydning har Myhres omtale av Mjonøy Bakeri?

– Det har veldig stor betydning fordi hun når ut til den riktige målgruppen. Helene er ingen typisk rosablogger. Hun lager innhold og tips for folk som er interessert i å oppleve nye steder, friluftsliv, turmat, og ikke minst, gode bakerier, i Norge, sier Torunn Johanne Tvedt.

Mjonøy Bakeri er foreløpig kun åpent i sommersesongen. Da er det fem ansatte bakere i sving, og i år har de bakt opptil 1500 boller i døgnet.

– Nå som vi har fått såpass mange flere besøkende, må vi utvide kapasiteten. Planen er å bygge et helt nytt og større bakeri med kafé. Det skal bli mer moderne og praktisk, men samtidig må vi sørge for å beholde sjarmen, sier Tvedt.

Mjonøy Bakeri holder til i et sjarmerende lite stabbur, men nå er det behov for mer plass og et mer moderne lokale.
Mjonøy Bakeri holder til i et sjarmerende lite stabbur, men nå er det behov for mer plass og et mer moderne lokale.

 

 

Powered by Labrador CMS