Hovedårsaken er mangel på frivillige, forteller Gunnar Bakke, administrerende direktør i BKLF til Bakeri.net.

– Vi har en god stund søkt etter frivillige fra bransjen som kan sitte i en konkurransegruppe og bidra til at norgesmesterskapet for unge bakere og konditorer kan arrangeres. Så langt har vi kun fått én henvendelse og vi må trolig avlyse, sier Bakke.

Satt av to dager

BKLF hadde i utgangspunktet booket to dager til konkurransen under SMAK-messen av Norges Varemesse, men mangel på frivillige og tidspress gjorde at Bakke i slutten av august måtte melde pass overfor messearrangøren.

– Vi måtte si fra oss plassen vi hadde booket til konkurransen, da arrangøren måtte ha et sikkert svart fra oss. Uten en gruppe mennesker som kan sitte i konkurransegruppen, var det ikke forsvarlig å fremdeles holde på plassene, det kunne blitt kostbart, sier Bakke.

Kokkelauget trår til

Dette syntes Norges Varemesse var synd, for de ønsker at det arrangeres konkurranser i forbindelse med messen. Kokkelauget, som skal arrangere konkurranser i både junior og senior-klassen under SMAK 2020, har nå sagt seg villige til å avse folk til baker- og konditorkonkurransen.

– Fremdeles ser det ikke lovende ut selv om kokkelauget hjelper til med folk under selve konkurransen. Vi er fremdeles avhengig av noen fra egne rekker som kan baker- og konditorbransjen og vi må ha noen til å planlegge og skaffe sponsorer. Norges Varemesse har sagt at de skal holde av en av dagene og plassen en stund til, så får vi se om det dukker opp noen bransjefolk som ønsker å hjelpe til, sier Bakke.

En rekrutteringsarena

– Nå er det BKLF som har stått bak bransjekonkurransene siden 2015, mens det tidligere i stor grad var leverandørene som arrangerte disse konkurransene. Vi merker at det blir tyngre og tyngre å gjennomføre de konkurransene vi ønsker for bransjen, vi har ikke nok frivillige og vi mangler midler. Det kan se ut som om bransjen ikke prioriterer slike fagkonkurranser, noe vi i administrasjonen synes er trist. Konkurranser, spesielt for de yngste, er med på å øke interessen for fagene og det er en rekrutteringsarena, sier Gunnar Bakke, som ikke helt har gitt opp håpet om NM ung baker og konditor.

– Jeg har et håp om det snarest dukker opp noen som kan tenke seg å bidra med sin tid, slik at vi får gjennomført disse konkurransene. Vi i administrasjonen skal bistå en eventuell konkurransegruppe med praktisk støtte, men vi klarer ikke å gjennomføre dette arrangementet på egenhånd.

Det som trengs er:

Totalt 7 personer til å sitte i konkurransegruppen. 1 prosjektansvarlig, 1 konkurranseansvarlig baker, 1 konkurranseansvarlig konditor, 1 sponsoransvarlig, 1 teknisk ansvarlig, 1 logistikkansvarlig, og 1 media- og kommunikasjonsansvarlig.

Hvis du ønsker å bidra ta kontakt med Gunnar Bakke på tlf: 970 19 591 eller epost: gb@nhomd.no