Det sier Gunvor Fiskå i Ryfylke bakeri & konditori.

– Nå begynner det virkelig å haste, sier hun.

Ikke plass til oss

Helt siden slutten av 1980-tallet har Gunvor Fiskå og Ryfylke bakeri & konditori hatt lokaler med eget utsalg i Rådhusgata på Jørpeland. Der er de fortsatt og der trodde Gunvor Fiskå de skulle være i fremtiden også.

– I det samme lokalet er det en Extra-butikk og Samvirkelaget Økonom, som eier bygget, har lenge hatt planer om å bygge ut. I de planene var det også meningen at både Vinmonopolet, som også leier der, og utsalget vårt skulle kunne være der fortsatt. Nå viser det seg at utleier ikke får anledning til å bygge ut i det omfanget de hadde planer om. Dermed er det ikke plass til oss i bygget, og nå begynner det å haste for å skaffe nytt lokale. Vi skulle jo flytte inn i nybygget sammen med Vinmonopolet, men det blir det ikke noe av. Så nå står vi her uten lokaler siden utleier må ha hele plassen selv, sier Gunvor Fiskå til Bakeri.net.

Jeg «sutrer» litt…

Ryfylke bakeri & konditori har to utsalg. Det ene er på Jørpeland og det andre på Tau.

Hvordan skal dere løse problemet nå?
– Jeg «sutrer» jo litt i lokalavisen, smiler Gunvor.

– Det er mange som vil hjelpe oss, men ingen kan trylle. Jeg har vært i et møte akkurat i dag med noen som kanskje kan hjelpe oss, men den løsningen vil eventuelt ligge litt lenger frem i tid. Og jeg må finne en løsning ganske snart. Det vil være forferdelig trist å skulle måtte legge ned utsalget som følge av at vi ikke har et sted å være!

Gunvor Fiskå sier utsalget i dag ligger «litt på baksiden» i Jørpeland sentrum.

– Butikken på Tau har veldig god beliggenhet, og her ser vi hvor viktig beliggenhet er. Selv om Jørpeland er en liten plass og alle vet hvor vi holder hus, er faktisk beliggenhet svært viktig. Derfor håper vi at vi nå, når vi likevel må flytte, kan få et lokale som er mer sentralt plassert enn i dag.

Når er den absolutte deadline for nye lokaler?
– Leiekontrakten går ut i juli, men vi håper på litt godvilje også utover det hvis vi ikke har funnet en løsning til da. Men vi finne et nytt lokale. Jeg håper inderlig det dukker opp noe ganske raskt, sier Gunvor Fiskå i Ryfylke bakeri & konditori.