Ny leder i svenneklubben, André Løvaas, ønsker alle svenner velkommen til en faglig og sosial arena.
Ny leder i svenneklubben, André Løvaas, ønsker alle svenner velkommen til en faglig og sosial arena.

Løvaas ønsker seg flere medlemmer i klubben

Klubben for alle bakere og konditorer med svennebrev søker nå flere medlemmer til sosialt og faglig fellesskap.

Publisert Sist oppdatert

Jeg anbefaler alle svenner å bli medlem i klubben

Styringsgruppen i svenneklubben består av Mette Klever, Gjermund Myklebust, Einar Martin Kålen, Åge Berge og André Løvaas. Sistnevnte tok over som leder fra våren 2021.

– Svenneklubben er en faglig og sosial arena for alle fagfolka i bransjen vår. Det skal være et tilbud hvor man som svenn kan henvende seg og diskutere fag, eller bare spørre om noe man lurer på. Eller for å utvide nettverket sitt i bransjen. Jeg anbefaler alle svenner å bli medlem i klubben, spesielt de som nylig har fått svennebrevet sitt, forteller Løvaas.

Møtes digitalt

Pandemien har satt en stopper for de fysiske møtene i nettverket, men det inviteres til digitale møter hver måned. Hvert møte starter med et faglig innlegg om et tema eller en teknikk, før det går over i en spørsmål- og svar-runde.

– Så tar vi gjerne en quiz og det er helt greit å ta seg en øl eller kaffe. Noen bare lytter, mens andre er aktive og prater mye. Begge deler er helt greit. Det viktigste er at vi kan samles og dele erfaringer og bli kjent, sier Løvaas.

Om lag 40 svenner er medlemmer i klubben per i dag, men det er som sagt ikke fullt på noen måte.

– Som medlem i svenneklubben er du også personlig medlem i BKLF og har møte- og stemmerett på landsmøte. Når pandemien er over, er landsmøtet noe vi tenker er et naturlig fysisk møtested for svenneklubben. I forbindelse med landsmøtet, tenker vi oss også et annet arrangement for medlemmene når vi først er samlet.

Planlegger tur

Det er allerede planlagt et arrangement, men det forutsetter at pandemien er over innen tidlig høst.

– Vi håper det skal bli mulig å dra på en bakerisafari i Trondheim i august-september. Det er avhengig av at folk er vaksinerte og lokale regler, men vi håper vi er der til den tid. Planen er å møtes i Trondheim og ta en titt på bakeriene som finnes der. Samt det sosiale aspektet ved å samles rundt god mat og drikke.

For svenner som ønsker å bli med i svenneklubben er det en avgift på 850 kroner per år. Da er abonnement på fagbladet Baker og Konditor inkludert i medlemskapet. Meld deg på her: https://form.jotformeu.com/90782560651359

Klubben vil bidra

– På sikt ser vi for oss at svenneklubben også kan bidra til å gjennomføre diverse konkurranser og lignende. Vi kan for eksempel stille som dommere eller være behjelpelige med annet som trengs for å lage gode bransje-arrangementer. Innen den tid håper vi at det er kommet til såpass menge medlemmer over hele landet at vi har opprettet regionale avdelinger av klubben, og da kan vi stille med fagfolk rundt om i landet, sier Løvaas.

– Også ønsker vi oss flere konditorer. Per i dag er det en overvekt av bakere blant medlemmene, og vi ønsker mer likevekt mellom fagene. Så velkommen til dere konditorer der ute, hilser Løvaas.

Powered by Labrador CMS