Øyvind Lofthus er vinner av Møllerens Inspirasjonspris 2018. Her på scenen med juryen bestående av fra venstre Lars Lian, Morten Schakenda, Vidar Haugsdal og
Øyvind Lofthus er vinner av Møllerens Inspirasjonspris 2018. Her på scenen med juryen bestående av fra venstre Lars Lian, Morten Schakenda, Vidar Haugsdal og

Lofthus fikk Møllerens Inspirasjonspris 2018

Øyvind Lofthus er årets vinner av Møllerens Inspirasjonspris. En fullsatt festsal ga stående applaus til vinneren som selv måtte innrømme at han ikke var forberedt på at han var årets vinner.

Publisert Sist oppdatert

Ja, den så jeg ikke komme.

Prisen ble delt ut under middagen på Møllerens Inspirasjonsdag. Prisen er en hederspris til personer, organisasjoner eller selskap som over tid har fremstått som fremdragende ambassadører i bruken av korn- og melbaserte produkter. Prisen gis ut av Norgesmøllene.

Vinneren blir tildelt et kunstverk, en sjekk på 25 000 kroner, og blir invitert til å bli en del av Møllerens korn- og bakeekspertteam, for felles videre inspirasjon og videreutvikling.

Overrasket vinner

Juryen for Møllerens Inspirasjonspris er tverrfaglig, og har bestått av Sverre Sæthre, Morten Schakenda, Lars Lian, Elisabeth Klokkervold og Vidar Haugsdal.

Selv var det en ordknapp og svært overrasket Øyvind Lofthus som gikk på scenen og tok i mot det diplomet.

– Ble du overrasket?
– Ja, den så jeg ikke komme, sa Lofthus til Bakeri.net like etter utdelingen.

Her er juryens begrunnelse

Årets vinner av Møllerens Inspirasjonspris blir av en samlet bransje sett på som en stor inspirator. Vinneren regnes som svært dyktig i sitt fag, er motivert og motiverer andre og vet at veien til suksess krever knallhardt arbeid hele tiden. Personen har vært en inspirator og lært opp mange dyktige mennesker i bransjen og er et stort forbilde.

Vinneren er en «stayer», ser muligheter og er en gründer som aldri slutter å være en gründer. Personen ser stadig nye muligheter, men tviholder på det ekte og de gamle solide bakekunnskapene.

Vinneren er en bedriftsbygger og stor motivator. Vedkommende våger å satse der andre tviler, og det har gitt resultater gjennom mange år.

Vinneren er fremoverlent og tørr å skille seg ut og inntar områder som går litt på tvers av bransjen. Vedkommende har sett verdien av å samarbeide med andre ledende institusjoner innen matfaget for å skape best mulig produkter og gode opplevelser for sine gjester. Vinneren klarer å gjøre kommersiell suksess ut av det litt smale og tilsynelatende snevre og sære, og taler gjerne en bransje midt imot. Dette skaper utvikling og dynamikk og nye konsepter.

Vinneren reiser verden rundt for å hente inspirasjon og er nysgjerrig og henter stadig nye idéer og kunnskap for å fortsatt kunne være i utvikling og med blikket rettet mot fremtiden.

Vinneren er en strålende ambassadør for sitt fag, og deler villig sin kunnskap med andre både i samtaler en til en, i form av kurs og i media. Vinneren har i en årrekke vært – og er en inspirasjon for både unge læringer og mer etablerte kolleger i Norge. Vedkommende ser viktigheten av at faget skal bestå.

I sitt virke har vinneren hatt suksess fra første dag og har evnet å forvalte suksessen. Vedkommende er ikke redd for å bli skitten på hendene og er stolt av sitt opphav og gode gamle tradisjoner. Vedkommende evner å være motivert og stå løpet og ikke gi opp og nettopp det å holde fokus på kvalitet og hardt arbeid betyr at man hele tiden leverer kvalitet som man anerkjennes for og som blir en viktig suksessfaktor i forhold til hva vedkommende har skapt gjennom mer enn 20 år i bransjen.

Møllerens Inspirasjonspris tildeles i år til en gründer som har bygget en millionbedrift med korn- og melbaserte produkter og bakefaget som utgangspunkt og hovedfaktor.

Fra å ha startet i det små med et nisjebakeri med eget utsalgssted for å skape sin egen arbeidsplass sammen med sin kollega, er det gått veien til hvor dette er en stor og betydelig aktør i bransjen med 250 ansatte som fortsatt ekspanderer og har en rekke ulike konsepter og utsalgssteder. Vi kan nevne Åpent Bakeri, Lofthus Samvirkelag og Blings.

Vinneren av årets Møllerens Inspirasjonspris er Øyvind Lofthus, bekjentgjorde Norgesmøllenes Elisabeth Viken Klokkervold fra scenen.

 

Powered by Labrador CMS