Helt siden januar har lukten av ferske bakervarer sevet ut av bygget som tidligere huset Ernst Hansen Bakeri på Leknes i Lofoten. I forrige uke fikk kundene endelig slippe inn til det nye Lofoten Bakeri.

Bakgrunnen for det, er at Erling Westgård og Lena Andersen overtok bygget til Ernst Hansen Bakeri 15. januar i år. De tok kontakt med Hilde Grande om etablering av et nytt bakeri.

— Jeg er kokk, og var vel litt i tvil om bakeri var det jeg ville begynne med. Men jeg hoppet i det, og har ikke angret. Jeg har også fått veldig god hjelp av Jan Kristoffersen som har mange år bak seg som baker hos den forrige eieren, forteller Grande til Lofotposten.

Hun begynte umiddelbart med produksjon av et grovbrød. Et halvt år senere består sortimentet av åtte ulike brødtyper, samt kaker og lunsjretter. Nesten fire årsverk er knyttet til produksjonen og kafédriften, deriblant en baker og en konditor.

I tillegg til salg i kafeen, skal Lofoten Bakeri levere bakervarer til Coop på Leknes, flere barnehager, sykehjem i Vestvågøy og Nordlandssykehuset, skriver Lofotposten.