Foreløpig gjelder avtalen to Rema 1000 butikker i Sandnessjøen og to butikker i Mosjøen, men ambisjonen er å øke antallet etter hvert forteller Bjarne Mosås i Helgeland Bakeri til Bakeri.net

– Vi har fått en leveringsavtale med Rema 1000 i Sandnessjøen og i Mosjøen og vi startet opp levering i starten av forrige uke. Dette er en lokalleverandøravtale som andreleverandør til to butikker på hvert sted, sier Bjarne Mosås, markedssjef i Bodø Bakeri og Helgeland Bakeri.

Ønsker flere avtaler

Helgeland Bakeri i Mosjøen åpnet for drift rett etter påske i 2017, og åpnet omtrent samtidig splitter nye utsalg i Mosjøen, Sandnessjøen og i Mo i Rana. I september åpnet også et fjerde utsalg i Brønnøysund, så satsingen har vært formidabel. Nå sikter Mosås og kompani seg mot avtaler utenfor egne utsalg.

– Avtalen gjelder disse fire butikken nå i første omgang, så legger vi ikke skjul på at vi håper at det skal bli flere på sikt, sier Mosås.

Gode tilbakemeldinger

– Første uken med dagligvarelevering har gått kjempefint. Vi er veldig fornøyd og vi har fått gode tilbakemeldinger fra kunder. Så vi håper jo på mye mer av denne type levering i det lange løp, nemlig å få flere dagligvarebutikker i porteføljen. Men akkurat nå er viktigste fokus at alt går som det skal til de butikkene vi har en avtale med. Vi er opptatt av å levere på kvalitet og at kundene vil kjøpe produktene vi lager, sier Mosås.

Helgeland Bakeri og Konditori eies av Bodø Bakeri. Bakeriet har produksjon i Mosjøen og frakter varer til sine utsalg i regionen. De åpnet bakeri og tre utsalg på tre dager vår. Totalt skal det investeres ti millioner kroner i det nye bakeriet og omsetningsmålet for 2018 er 30 millioner kroner.