Matvarer levert rett på døren er en stor og voksende trend. Mens Kolonial.no og Marked.no leverer alle typer dagligvarer, satser Brødboksen og Morgenlevering.no først og fremst på bakervarer og andre aktuelle frokostvarer, som leveres på kundens dør tidlig om morgenen. Dyrket.no er en annen aktør som leverer ferske bakervarer på døren, men til andre tidspunkter.

— Vi satser på å bli best på hjemlevering av brød og bakervarer til middag og kvelds, forteller markedsansvarlig i Dyrket.no, Roar Nyerrød.

Dyrket.no
  • er et nytt konsept som lar folk handle mat fra lokale produsenter og få det levert rett på døren om ettermiddagen
  • har kuttet fordyrende mellomledd for å kunne gi små produsenter og bønder en bedre pris for det de produserer
  • samarbeider med økologiske og biodynamiske produsenter på Østlandet og leverer til folk i Oslo og omegn
  • tilbyr i dag rundt 1000 ulike produkter i sin nettbutikk
  • selger stadig mer bakervarer fra de samarbeidende bakeriene Den Gode Baker, Rent Mel Bakeri, Nord Bakeri, Det Glutenfrie Verksted, Bakke Gårdsbakeri, Hemsedal Flatbrødbakeri og Sigdal Bakeri
  • samarbeider også med leverandører av mel og korn, som Holli Mølle, Den Sorte Havre og Agrossist

Brød og bakervarer er for øvrig bare én av varegruppene som kan bestilles gjennom Dyrket.no.

— Vi er en ny salgskanal for bønder og andre småprodusenter. Målet vårt er å tilby kunden de beste, reneste og ferskeste matvarene fra lokale produsenter. Vi har kuttet fordyrende mellomledd og leverer direkte fra produsent til kunde. Slik får de som lager maten bedre betalt, samtidig som kundene får bedre og ferskere råvarer på kjøkkenbenken, sier Nyerrød til Bakeri.net.

Flere bakerier

Dyrket.no samarbeider med produsenter som driver etter økologiske eller biodynamiske prinsipper – slike produsenter som ofte blir utkonkurrert av industriell masseproduksjon.

— Vi prøver å være en motsats til de store aktørene, sier Nyerrød.

Dyrket.no samarbeider med produsenter av alt fra frukt og grønnsaker til kjøtt, sjømat, ost og bakervarer. Den Gode Baker, Det Glutenfrie Verksted og Rent Mel Bakeri er noen av bakeriene som samarbeider med Dyrket.no per i dag.

— Vi selger stadig mer bakervarer, og det kan absolutt bli aktuelt å innlede samarbeid med flere bakerier fremover. Folk har personlige preferanser på bakst, og etter hvert som vi vokser kan det være bra å få fordelt bestillingene på flere, sier Nyerrød.

Av bakervarer leverer Dyrket.no i hovedsak ferske brød, men også frosne rundstykker og søtbakst. Og varene blir altså levert hjem til kunden på ettermiddagen.

— Vi satser ikke frokosten, for det er det mange andre som gjør. I stedet fokuserer vi på måltidene middag og kveldsmat. Vi mener at det er vel så viktig å få levert ferskt brød på ettermiddagen. Om morgenen er jo mange så trøtte at de uansett ikke smaker forskjell på helt ferskt og én dag gammelt brød. Dessuten er det stadig flere som spiser varmmat til lunsj, og derfor tar en litt lettere middag eller kveldsmat, som for eksempel brødskiver med pålegg eller suppe med ferskt brød til.

Dyrket.no leverer fersk, økologisk og kortreist mat hjem til folk i Oslo og omegn.

Dyrket.no leverer fersk, økologisk og kortreist mat hjem til folk i Oslo og omegn.

Foto: Dyrket.no

Ferskest mulig

Kundene må legge inn sin bestilling senest 23:59 dagen før levering. Da går bestillingen rett til produsenten, for eksempel bakeren. Sjåførene til Dyrket.no henter varene på morgenen.

— Bakervarene blir da pakket inn på en helt spesiell måte, som ivaretar ferskheten i stor grad. Dette koster litt ekstra, men gjør til gjengjeld at vi kan levere de ferskeste bakervarene på ettermiddagen. På sikt er planen at vi skal få med noen av bakeriene på en senere produksjon også, slik at vi kan levere enda ferskere brød til middag og kveldsmat, forteller Nyerrød.

Han legger til at Dyrket.no, i tillegg til ferske bakervarer, også leverer økologisk mel og andre produkter til folk som baker selv.

— Det er ingen tvil om at nordmenn baker mye selv. Vi har kunder som kjøper flere tikilos melsekker om gangen.

Kundene får en sms rundt klokken 12 på dagen med informasjon om nøyaktig tidspunkt for levering samme ettermiddag.

— Vi ønsker at en levering fra Dyrket.no skal være en helt annen opplevelse enn en levering fra et vanlig budfirma. Våre sjåfører kjenner alle produkter og produsenter, og slår gjerne av en prat. Vi ønsker også at de som kjøper brød fra oss skal føle at de blir litt kjent med bakeren. Alle produkter fra Dyrket.no skal være veldig sporbare, sier Nyerrød.