Ledelsen ved bakeriet Asbjørn M. Skoglund måtte permittere tre stillinger etter at Rema 1000 sa opp leverandøravtalen i et brev som de mottok i juni.

Oppsigelsen kom meget uventet på Olav, Ann-Karin og Fredrik Guttormsen, som driver den tradisjonsrike familiebedriften. Fredrik er 4. generasjon.

De har levert 08-brødet og andre varer til Rema 1000 helt siden 2009. Leverandøravtalen, som ifølge bakeriet utgjorde en årlig omsetning på om lag halvannen millioner kroner totalt, opphørte med virkning fra 8. august.

– Det ble en veldig tøff situasjon for alle! Oppsigelsen kom like før sommerferien og ble iverksatt etter bare 5 uker. Vi så ingen annen løsning enn å permittere, forteller Ann-Karin Guttormsen til Bakeri.net.

Jakter etter nye avtaler

To fast ansatte, og ekstrahjelper som utgjør en hel stilling ved bakeriet, ble permittert. I sommer har familien forsøkt å finne en løsning. 08-brødet har fått mest oppmerksomhet.

– Brødet er populært her i Sarpsborg. Folk vil gjerne støtte opp om fotballaget. Vi jobber hardt med å finne nye butikker å levere til i Sarpsborg-distriktet, sier Ann-Karin Guttormsen.

 

Coop vil selge 08-brødet

Etter at det ble kjent at brødet ville forsvinne fra Rema 1000 butikkhyllene har bakeriet fått avtaler med flere Coop butikker i distriktet om leveranser av 08-brødet.

– Vi er oppe i 7 Coop butikker totalt nå. For hvert brød som selges går tre kroner til fotballklubben Sarpsborg 08, forteller Guttormsen.

Bakeriet har kuttet om lag et årsverk. Nå håper de på å unngå flere oppsigelser. Det er om lag 7 årsverk igjen får Bakeri.net opplyst.

 

Vil selge ferskere brød

Rema 1000 vil satse på enda ferskere brød av høy kvalitet i butikkene med to brødleveringer om dagen.

– Vi har dessverre måttet endre litt i sortimentsutvalget og antall leverandører for å sikre ferske brød av god kvalitet, sier Are Sjåland, salgssjef for Rema 1000 i Region Østre Østland til SA.

Fotballklubben Sarpsborg 08 taper inntekter siden brødet ikke lenger selges hos Rema 1000. Derfor har kjeden valgt å sponse Sarpsborg 08 med 10.000 kr denne sesongen.