Det som nå heter Storms AS, ble startet i 1897 og var en essensfabrikk som het Storms kemiske Laboratorium. Bakgrunnen til gründeren Alf Storm var å lage brus, og han ønsket å produsere sin egne smakstilsetninger til brusen.
I familien Storm har kjemi vært viktig og alle tidligere daglige ledere har vært kjemikere, utenom dagens leder, Rolf Storm, som er siviløkonom. Men hans bror Einar, som er deleier og også arbeider i Storms, er kjemiker. Familieyrket.

– Min oldefar Alf var kjemiker, hans eldste sønn Einar og den neste daglige leder var kjemiker. Einars eldste sønn Alf, min far, var kjemiker han også. Familieyrket gikk til min bror, jeg studerte til siviløkonom ved NHH, smiler Rolf Storm.
Storms har 119 års erfaring med utvikling og produksjon av smaker. Det lages aroma, ekstrakter, farger, fruktkonsentrater og ingredienser til næringsmiddelindustrien. De har egenproduserte varer under egen label og innehar en rekke agenturer for andre produsenter.

Storms AS: Nøkkeltall 2014

Driftsinntekter: 27 044


Driftsresultat: 10


Sum egenkapital: 3 825


Egenkapitalandel: 50.7%


Antall ansatte 2014: 13

 

Styreleder: Annette Storm

 

Eier:  Aromagruppen AS (73 %) og Hans Claussen AS (27 %)

 

Lager smak

Hva er kjernekompetansen i Storms?
– Vi lager smak. Kjernekompetansen vår er produktutvikling og innovasjon av smak for kunder som lager næringsmiddel. Vi kan skreddersy og spesialtilpasse produkter og levere i både store og små batcher, som gjør oss meget fleksible. Kundeservice og tilpasning til hver enkelt kunde er veldig viktig. Det er også viktig at vi fortsetter å være en produksjonsbedrift. Vi vil ha vårt eget laboratorium og drive forskning og utvikling slik at vi hele tiden henger med på trendene i bransjen, sier Storm.
Mot baker- og konditorbransjen tilbyr Storms mange produkter som kakemikser, sukkerprodukter, aromaer, essenser, konditorfarger, frostinger, fyllinger, syltetøy, overtrekks gele, fonds, smakspastaer, strøssel, dekor, frosne tørkede bær og fruktpuréer.

Storms AS

Storms AS – leverandør av essenser og smakstilsetninger til næringsmiddelbransjen.

Familiebedriften ble startet i 1897 av Alf Storm, som tidligere hadde drevet brusfabrikk og ønsker å lage smakstilsetningene selv. Bedriften har 13 ansatte og holder til på 2600 kvm. i egeneide lokaler på Vøyenenga i Bærum. 

 

Dit flyttet de i 1991 etter å ha vært lokalisert på to adresser i Oslo sentrum siden starten.

 

Har eget F&U-laboratorium med utvikling av aroma, ekstrakter, farger og fruktkonsentrater. Utvikler produkter i forhold til trender og etterspørsel, i egen regi og på oppdrag. Spesialiteten til Storms er smak og aroma til drikkevarer, men også  et stort spekter av aromaer til iskrem, bakervarer, meieriprodukter og til næringsmiddelindustrien for øvrig.

 


– Vi har mange spesialprodukter til baker- og konditorbransjen, og et bredt kompetansenettverk gjennom våre leverandører. Vi har produkter som kan tilpasses og brukes i de fleste former for produksjon. Storms er opptatt av service og vil at kundene skal være fornøyde, så vi ønsker tilbakemeldinger og at kunder tar kontakt om de har spørsmål om produkter eller annet innenfor fag-råvarer, sier bakeriansvarlig i Storms, Frode Fløisand.

Porteføljeutvidelse

I 2014 overtok Storms en del av en annen familiebedrift, Hans Claussen AS. De hadde en næringsmiddelavdeling som de ønsket å utvikle, men kjernevirksomheten var andre ting. Slik ble en del av Hans Claussen innlemmet i Storms og i denne transaksjonen fikk Hans Claussen en eierandel på 27 prosent i Storms.

– For oss har dette vært en stor fordel, vi har økt porteføljen vår betydelig og fått nye og spennende produkter. Kundeomfanget har også økt, så vi omsetter i år for vel 36 millioner kroner og budsjetterer med en omsetningsøking på om lag 15 prosent i 2016, sier Storm.
Deler av den nye porteføljen består av sukker i forskjellige varianter. Dette markedet er relativt stort i Norge med et totalsalg på om lag 125 000 tonn. Storms fikk nylig agenturet på Tate & Lyle Sugars sukkerprodukter i Norge, og avtalen er bra for Storms.

– Vi har bare brukt sukker i produksjonen, men ikke solgt det før avtalen med Tate & Lyle startet i november i 2015. Derfor er vi er usikre på hvor store volumer vi klarer å selge, men sukker vil bli et viktig produktområde for Storms fremover, sier salgssjef Jonas Claussen.

Når alle parter vet at matsikkerhet blir tatt seriøst, så er det lettere å konsentrere seg om å levere og produsere den høyeste kvalitet.

Ny sertifisering

I 2014 fikk Storms godkjenning for ISO FSSC 22000. Denne typesertifiseringen er med på å sikre tryggere standarder i alle produksjonsledd i matindustrien og kvalitetssikring.

– For oss betyr denne sertifiseringen at vi fremstår enda tryggere ut mot kundene våre. Når alle parter vet at matsikkerhet blir tatt seriøst, så er det lettere å konsentrere seg om å levere og produsere den høyeste kvalitet til kundene, sier Rolf Storm.
Storms har eget laboratorium med høy kompetanse, og det er de som arbeider der som er bidrar til å innfri kravene som en slik sertifisering innebærer. De ansatte må kunne kjemi, teknologi og selvfølgelig lover og regler for å få denne sertifiseringen, men den er viktig for både kunder og leverandører og utgjør et ekstra løfte om kvalitet og sikkerhet.

– Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig å skreddersy våre tjenester opp mot kunden. For eksempel i forhold til produktutvikling så må vi vite hva som er mulig og om det finnes begrensninger. Vår selger jobber da opp mot laboratoriet vårt på den ene siden og mot kunden på den andre. Slik blir produktet optimalt og alle ledd er i tråd med sertifiseringskravene, sier Rolf Storm.

I tappeanlegget til Storms, (f.v.) administrerende direktør Rolf Storm, bakeriansvarlig Frode Fløisand og salgssjef Jonas Claussen.

I tappeanlegget til Storms, (f.v.) administrerende direktør Rolf Storm, bakeriansvarlig Frode Fløisand og salgssjef Jonas Claussen.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media