Da koronapandemien rammet bransjen hardt satte juryleder Vigdis Myhre Næsseth arbeidet på vent. Nå gjenopptas arbeidet og Årets Bakeri 2020 skal kåres 15. oktober.

Leter etter Norges mest samfunnsansvarlige bakeri

Juryleder Vigdis Myhre Næsseth leter etter Norges mest samfunnsansvarlige bakeri til Årets Bakeri 2022. Nå haster det med å nominere din favoritt!

Publisert

Det er bare å sende en epost med et bedriftsnavn og et par linjer om hvorfor du mener din foreslåtte kandidat bør bli kåret til Årets Bakeri 2022

Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år femte gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020) og Ryfylke Bakeri og Konditori (2021).

Norges mest samfunnsansvarlige bakeri

– Ja, nå leter vi etter det bakeriet som utviser mest samfunnsansvar, sier jurylederen og fortsetter: Vi ser ute etter bakerier som har gjort tiltak der samfunnsansvar står sentralt som verden bør få høre om og som er til inspirasjon for andre.

– Du kan nominere ditt eget bakeri eller du kan nominere et bakeri som du kjenner til. Vi håper vi får inn en mange gode nominasjoner inn mot fristen som går ut 26. mai. Så har du gått og tenkt på å nominere egen bedrift eller andre, er tiden for å gjøre det nå, sier Vigdis Myhre Næsseth som minner at det er lett å nominere. Det er bare å sende en epost med et bedriftsnavn og et par linjer om hvorfor du mener din foreslåtte kandidat bør bli kåret til Årets Bakeri 2022 basert på samfunnsansvaret bedriften utviser.

Din nominasjon sendes gb@nhomd.no.
Fristen er altså 26. mai.

Årets hovedfokus

Årets hovedfokus i konkurransen er bedriftens fokus på samfunnsansvar. Juryen vil her vektlegge følgende:

 • Hvordan bakeriet lytter til kundenes behov i sitt fokus på utvikling av nye produkter/forbedre eksisterende produkter (juryen tenker da spesielt på at det må gjøres lettere for kundene å ta sunnere valg)
 • Hvordan bakeriet jobber for bedre utnyttelse av råvarer og svinn-system
 • Valg av sunnere råvarer

8 kriterier

I tillegg til årets hovedfokus som er samfunnsansvar, legges følgende 8 kriterier også grunnlag for juryens vurdering:

 • Bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne
 • Bedriftens innovasjon / nyskapningsevne
 • Bedriftens fokus på samfunnsansvar
 • Bedriftens helhetlige profil og markedsføring
 • Bedriftens endring og omstillingsevne
 • Bedriftens medarbeidertilfredshetsindeks
 • Bedriftens sammensatte fagkompetanse
 • Bedriftens omdømme/merkenavn

Kåres i oktober

Juryen ledes av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall) og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Vinneren av «Årets Bakeri 2022» vil motta diplom, blomster og en pengepremie på kr 10 000. Vinneren kåres i oktober.

Jubelen stod i taket da hos Ryfylke Bakeri og Konditori da de ble kåret som vinner av Årets Bakeri 2021. Her en glad vinner sammen med BKLF-direktør Gunnar Bakke som delte ut prisen.
Jubelen stod i taket da hos Ryfylke Bakeri og Konditori da de ble kåret som vinner av Årets Bakeri 2021. Her en glad vinner sammen med BKLF-direktør Gunnar Bakke som delte ut prisen.
Powered by Labrador CMS