Leter etter noen til å overta

– Vi har i alle år drevet rimelig godt og har en driftsmargin på ti prosent. Det er det ikke alle som har, smiler Trond Arthur Nordhøy som nå vil legge inn årene.

Publisert Sist oppdatert

Det ville være trist om bakeriet ble lagt ned for godt.

Aug. Olsen Bakeri i Namsos har en lang historie.

– Oldefaren min overtok etter svigerfaren sin August etter at bakeriet ble etablert i 1899, forteller Trond Arthur Nordhøy som nå er blitt 70 år og tenker å legge inn årene sammen med sin bror Terje som er 67.

Leter etter arvtager

– Det er klart det er litt vemodig, men alt til sin tid. Dette er et godt håndverksbakeri. Vi har fem årsverk, forteller Trond Arthur som leter etter en som kan føre tradisjonen videre.

Allerede rundt 1970 bestemte faren hans at han ikke ville være leverandør til store kjeder.

– Dette var og er et håndverk, og det er kanskje det som reddet oss. Vi selger 99 prosent over disk. En stund skulle alle bli så store og kjøpte store maskiner og ovner og fikk en voldsom gjeld. Resultatet var jo et konkursras etterhvert. Dette ville ikke vi være med på. Vi har hatt en god og sunn drift med en omsetning på cirka fire millioner og en driftsmargin på ti prosent. Det er gode greier, men du må jo ikke regne timene, smiler Trond Arthur.

– Vi prøver å finne noen som kan overta. Det ville være trist om bakeriet ble lagt ned for godt. Jeg vet det finnes masse, flinke håndverkere rundt i Norge – også mange gode dyktige utlendinger som sikkert vil kunne tenke seg å overta et godt drevet og tradisjonsrikt bakeri i Namsos, sier Trond Arthur Nordhøy.

 

Powered by Labrador CMS