Jensens Conditori i Larvik ble etablert i 1925 og har dermed vært i bybildet i imponerende 97 år. Friedrich Bonkamp overtok det tradisjonsrike bakeriet og konditoriet i 2000 og har videreført familiebedriften i samme ånd.

Men nå har Friedrich Bonkamp bestemt seg for at hans avgang nærmer seg.

Klart førsteønske

– Jeg har kommet til en viss alder og må se etter noen til å overta. Det har jeg tenkt på en stund og har også gått en runde med familien, men ingen der ønsker å ta ballen videre, så nå starter jeg jakten på de rette til å overta.

– De rette? Du vil ikke selge til hvem som helst?
– Vi får nå se hvordan interessen blir, men jeg har et sterkt ønske om at det tradisjonsrike konditoriet og bakeriet føres videre i samme ånd. Mitt førsteønske er faglærte mennesker som har lidenskap for bakeri og ferske bakervarer. Det tror jeg er den beste måten å drive videre på og vil ivareta stoltheten som ligger i en bedrift som snart fyller 100 år, sier Bonkamp som gjerne hadde sett at et par med lidenskap for faget overtok.

– Ja, det hadde vært det ideelle. Selv om vi har en god posisjon i området, er det også muligheter for å både utvide og ekspandere for de rette.

I løpet av året

Jensens Conditori har tre egne utsalg, to i Larvik og ett i sommerbyen Stavern. Totalt har bakeri elleve ansatte, fem i produksjonen og seks i utsalgene. 70 prosent av produksjonen er brød og bakervarer, mens resterende er konditorvarer.

– Hva er dere mest kjent for?
– Vi er nok mest kjent for vår napoleonskake. Vi koker vår egen vaniljekrem og lager ting fra bunnen. Det gjør vi med alt vi lager. Det hadde vært veldig moro om håndverket kunne bli videreført, sier Friedrich Bonkamp som har satt av året til å finne arvtakeren.