Ulrikke Brandstorp søker nye bakere til NRK sin nye storsatsning «Bakemesterskapet».

Leter etter bakere til ny sesong av Bakemesterskapet

Til vinteren er det premiere på NRK sin nye storsatsning «Bakemesterskapet». Første sesong er allerede spilt inn, med Ulrikke Brandstorp som programleder og ivrig kakesmaker. Nå er planleggingen av andre sesong i gang, og den danseglade sangfuglen leter etter nye bakere.

Publisert Sist oppdatert

«Bakemesterskapet»


- En stor konkurransereality på NRK hvor målet er å finne Norges beste hobbybaker.


- Første sesong kommer til vinteren


- Innspillingen av sesong 2 vil foregå i Bergen i april/mai.


- Amatørbakere mellom 16-102 år kan søke


- Søknadsskjema finnes på nrk.no/deltaker

Det er den norske versjonen av «Great British Bake Off» som kommer til Norge, og målet med serien er å finne Norges beste hobbybaker. Første sesong ble spilt inn i Bergen før sommeren, og når programmene kommer til vinteren kan alle få et innblikk i hvor flinke mange hjemmebakere har blitt. Prosjektleder i NRK, Anders Myhr Nielsen, er imponert over nivået.

- Det er så gøy å se hva folk får til, selv om det er konkurranse og stress. Vi ser også at de som har sine spesialiteter fra før får til mye mer av andre typer bakst enn de selv hadde trodd.

I programmet blir deltakerne testet i forskjellige typer av kaker og bakst, men det er ikke noe krav om at man må være god til alt for å søke. Nielsen kan fortelle at deltakerne vil lære mye, både fra de morsomme utfordringene som blir gitt og fra de andre som er med. Nå gleder NRK seg til å vise hvor mange flinke hobbybakere vi har her i landet.

En som uansett gleder seg til å smake er programleder Ulrikke Brandstorp. Hun heier på alle som søker, men har fått med seg at det er absolutt flest jenter som vil være med i «Bakemesterskapet».

- Kom igjen, gutter, jeg vet at dere kan!

Til den første sesongen, som allerede er spilt inn, var det med et godt knippe gutter. Ulrikke mener at de hadde mer å by på i tillegg til å bidra med en utrolig god stemning i konkurransen:

- Det som er ekstra gøy er at mange av gutta tenker litt annerledes når de skal planlegge en kake de skal lage. Helt perfekt for meg som skal heie og smake.

For det blir mye smaking, når man er glad i kake og får henge med landets beste hobbybakere noen uker. For Ulrikke passet det helt perfekt at «Skal vi danse» startet etter innspillingen av første sesong av «Bakemesterskapet».

- Plutselig handlet alt om fotarbeid og vanskelig koreografi. Jeg rekker nesten ikke å tenke på boller og glasur og pistasjkaramellkrem og alt det helt vilt gode som folk klarer å lage. Men gjett om jeg gleder meg!

Ulrikke oppfordrer alle som elsker å bake om å søke.

Når det gjelder hvem som er fagdommere denne sesongen, holder NRK kortene tett til brystet. Bakeri.net har vært i kontakt for å få vite akkurat det, men har fått beskjed om at det skal holdes hemmelig til første episode er på skjermen. 

Powered by Labrador CMS