Bakehuset Nord mistet hovedkontoret sitt på Langnes i en brann i desember 2013. Alt av kundelister, ordrer og kartotek gikk med i brannen og store verdier gikk tapt.

 

En æra er over

Vi holdt til i lokalene på Langnes siden 1980, men skal ikke tilbake, sier direktør i Bakehuset, Inge Forsaa til nettavisa Nord24.

Bakeriet opplevde tøffe tider etter brannen og flyttet det meste av produksjonen til Finnsnes-avdelingen. Så begynte de å bygge opp en midlertidig avdeling på Skattøra, også i Tromsø. Der måtte de gjøre en del investeringer for å sikre produksjonen og har nå bestemt seg for at hovedkontoret blir værende der.

 

Hovedkontoret blir på Skattøra

– Vi produserer godt på Skattøra og sysler med planer om å bygge litt til, ettersom vi trenger mer kapasitet, forteller Forsaa til Nord24.

De gamle lokalene på Langnes er totalrenovert og har blant annet fått nytt tak.  Eierne av det gamle bygget, Inge Forsaa og  Bakehuset-eier Kjetil Emil Olsen, vil nå leie ut de gamle lokalene som måler 2000 kvadratmeter.

Økonomien i bakeriet var preget av brannen i hele 2014, men Inge Forsaa forteller til Nord24 at de nå er tilbake i god flyt, og at omsetningen øker og var på 205 millioner i 2015. Som er ny rekord.19