Det var Lantmännen Cerealia og Idun Industri som inviterte bakeriene i regionen til kickoff med presentasjon av nyheter og bransjeinspirasjon. På programmet sto også salgsinspirator Paal Rye-Holmboe.

Etter en pandemi med få møteplasser kom bakerier fra store deler av Nordmøre og Romsdal til Bud Bakeri og Konditori sitt utsalg i Elnesvågen i Hustadvika kommune.

Lanserte brød på etterlengtet samling

– Vi som driver i baker- og konditorbransjen i regionen treffes alt for sjeldent og jeg er kjempeglad for at så mange kom. Det er veldig moro at vi kan samles slik, det er jammen lenge siden sist, sa en fornøyd Frank Harsvik i Bud Bakeri og Konditori. Også flere av bakeriene ga samme tilbakemelding.

Bud Bakeri og Konditori har hatt Lantmännen Cerealia på besøk med prøvebaking store deler av forrige uke. Resultatet er et nytt brød – Hustadvika landbrød. Brødet inneholder Jarlsbergost.

– Meieriet som produserer Jarlsbergost holder jo til her i kommunen, så dette er et skikkelig lokalt produkt, sier Harsvik som fikk gode tilbakemeldinger på brødet da gode bransjekolleger fikk smake.

Jan Rode i Lantmännen Cerealia presenterte deres konsept Pain Paillasse.

Jan Rode i Lantmännen Cerealia presenterte deres konsept Pain Paillasse.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

Også Jan Rode i Lantmännen Ceralia gledet seg over stinn brakke på kickoff.

– Det er flott at bakeriene kan samles etter en tid med lite fysiske møteplasser. Jeg håper bedriftene vil fortsette å møtes og dele kunnskap og inspirasjon. Jeg synes er fint å bidra i regionen. Det har ofte vært fokus andre steder i landet og det er flott at vi kan sette Nordmøre og Romsdal på kartet. Det er et uforløst potensiale i regionen, både når det gjelder salg og innovasjon, sa Rode som holdt kickoffet sammen med kollega Yusuf Mohamed og Morten Hol fra Idun. Sammen presenterte de først og fremst konseptet Pain Paillasse.

– Og så er det flott at vi også fikk med oss Paal Rye-Holmboe, sier Rode.

Det var godt oppmøte fra bakerier på Nordmøre og i Romsdal. Fra venstre Arne Johansen fra Johansen Bakeri på Sunndalsøra, Frank Harsvik fra Bud Bakeri og Konditori og trekløveret fra Tor Sevaldsen Bakeri bestående Wenche Sevaldsen, Silje Sund og Fredrik Sevaldsen.

Det var godt oppmøte fra bakerier på Nordmøre og i Romsdal. Fra venstre Arne Johansen fra Johansen Bakeri på Sunndalsøra, Frank Harsvik fra Bud Bakeri og Konditori og trekløveret fra Tor Sevaldsen Bakeri bestående Wenche Sevaldsen, Silje Sund og Fredrik Sevaldsen.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

Inspirerte med salgsforedrag

Paal Rye-Holmboe fikk frem engasjementet i salen og mange fikk flere aha-opplevelser i løpet av kvelden.

– Det handler om å skape gode kundeopplevelser. Når jeg kommer til bakeriutsalget for å kjøpe brød har jeg allerede fortalt at jeg er ute etter noe annen enn jeg får i dagligvarebutikken, sa Paal Rye-Holmboe i et foredrag som vekslet mellom forbrukerforskning og hans egne erfaringer og undersøkelser.

Paal Rye-Holmboe fikk frem engasjementet i salen. Mange fikk flere aha-opplevelser i løpet av kvelden.

Paal Rye-Holmboe fikk frem engasjementet i salen. Mange fikk flere aha-opplevelser i løpet av kvelden.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

– Den viktigste årsaken til at en butikk mister kunder er holdningene til de som jobber der. Det dreier seg ofte om liten eller ingen interesse for meg som kunde, eller lite eller ikke noe initiativ overfor meg som kunde. Hele 68 prosent velger bort en butikk på grunn av holdningene. Mange tror kunden velger andre på grunn av pris eller at de ikke liker produktene, men kun 9 prosent velger bort butikken på grunn av pris og kun 14 prosent på grunn av at de er misfornøyd med produktene, sa Paal Rye-Holmboe.

Rye-Holmboe understreket også behandlingen av kunder som er misfornøyde.

– Gi dem en fantastisk behandling går de kommer for å klage. Gi dem trygghet. Kunder som klager avdekker våre svakheter og forbedringspotensial. Vi bør takke dem, sa en opplagt Paal Rye-Holmboe.

Glade kickoff-initiativtakere. Fra venstre Jan Rode, Morten Hol og Yusuf Mohamed.

Glade kickoff-initiativtakere. Fra venstre Jan Rode, Morten Hol og Yusuf Mohamed.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media