I forrige uke lanserte Moss Finbakeri en ny, ultralokal eplekake, som blant annet inneholder økologisk eplemos fra Dyre Gård i Rygge.

Det er baker, daglig leder og største eier i Moss Finbakeri, Petter Lund, som sammen med konditor Wiktor Deren har utviklet den nye eplekaken.

Eplemosen fra Dyre Gård inneholder ingen konserveringsmidler, og kun 8,6 prosent tilsatt sukker. Hver kake består av 35 prosent eplemos, noe som gjør dette til en sentral ingrediens i det nye produktet.

Rema 1000 er en av Moss Finabakeris aller største kunder, og kjeden var ikke i tvil om at de ville ha denne kaken med i sitt sortiment.

— Denne kaka er vi sikre på vil bli en suksess. Ikke bare er dette blitt en skikkelig god kake som vi kan selge hele året, men vi ser jo også at kundene stadig oftere etterspør lokalprodusert og kortreist mat. Kundene er bevisste på hva de vil ha og hvorfor, sier kjøpmennene Rune Edén på Rema 1000 Mosseskogen og Roger Hansen fra Rema 1000 Ryggeveien til Moss Avis.

De fremhever også viktigheten av at lokale virksomheter samarbeider, og viser til at nærheten gjør det lettere å løse utfordringer, som for eksempel påfyll av varer.